Daisy
Nederlands

De Ottomaanse herder : roman

Vincent Bijlo (auteur)
+1
De Ottomaanse herder : roman
×
De Ottomaanse herder : roman De Ottomaanse herder : roman

De Ottomaanse herder : roman

Novelle, waarin de memoires van een Ottomaanse herder, een betrouwbare en rustige blindengeleidehond, verteld worden.
Titel
De Ottomaanse herder : roman
Auteur
Vincent Bijlo  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2009
1 cd
Speelduur
4:27
Oorspr. uitgever
De Arbeiderspers
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Man
CDR
a419130

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De blinde cabaretier, radiomaker, muzikant én schrijver Vincent Bijlo (1965) schreef 'De Ottomaanse herder' als een eerbetoon aan dit ras van blindengeleidehonden. Hoofdpersoon (of hoofddier, in dit geval) is de herder Perkins. Hij vertelt over zijn leven bij zijn baasje, die bij overheid werkt en afluistertapes maakt van mogelijke terroristen. De man heeft nogal verbitterde ideeën over het leven en Perkins probeert hem bij de les te houden. De zaken worden er een stuk beter op als hij een vrouw tegenkomt die ook een Ottomaanse herder heeft, maar dan een vrouwtje. Tussendoor vertelt Perkins over hoe Ottomaanse herders bij de wereldgeschiedenis betrokken waren, met een flinke korrel zout. Zo zou de morsecode van dit hondenras afkomstig zijn. Bijlo schrijft met de pen van een cabaretier: bondig, geestig en zeer onderhoudend. Normale druk.

Over Vincent Bijlo

CC BY 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg

Vincent Robert Bijlo (Amsterdam, 27 april 1965) is een Nederlandse cabaretier, schrijver en columnist.

Biografie

Bijlo, die vanaf zijn geboorte blind is, bracht een deel van zijn jeugd door op het Koninklijk Instituut tot Onderwijs voor Slechtzienden en Blinden in Huizen. Na het behalen van zijn vwo-diploma aan het St.-Vituscollege te Bussum (1985) studeerde Bijlo enkele jaren Nederlands aan de Universiteit Utrecht (1986-1988). Een eerste succes als cabaretier kwam in 1988 met het behalen van de publieks- en persoonlijkheidsprijs op het Leids cabaretfestival.

In 1998 publiceerde hij zijn debuutroman Het Instituut, waarna nog 3 romans volgden.

Bijlo is ook columnist, onder meer driemaal per week voor het AD. Ook heeft hij een vaste column in het Feyenoord Magazine en het UWV-magazine. Eens per maand schreef hij een reportage voor het dagblad Trouw. Tevens leverde hij bijdragen in NRC Handelsblad. Ook…Lees verder op Wikipedia