Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De woordvoerder

Vincent Bijlo (auteur)
+1
De woordvoerder
×
De woordvoerder De woordvoerder

De woordvoerder

Genre:
Satire op de verwikkelingen in de Nederlandse politiek bij de opkomst van Pim Fortuyn.
Titel
De woordvoerder
Auteur
Vincent Bijlo
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2003
1 cd
Speelduur
08:23
Aantekening
Nederlandse stem

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Cabaretier en schrijver Vincent Bijlo (1965) speelt in 'De woordvoerder' een bijtend spel met de actualiteit in politiek Nederland ten tijde van Pim Fortuyn. Zijn hoofdpersoon, een blinde cabaretier, wordt door een Melkert-achtige linkse politicus ingehuurd als woordvoerder. De lijsttrekker is echter een ramp en legt het af tegen 'de doctor' in wie Pim Fortuyn te herkennen valt. Bijlo mengt fantasie en werkelijkheid en levert zo een scherpe satire af vol one-liners, rake karakteriseringen van mensen en situaties, en speelse ontwikkelingen. Bijlo's cynisme betreft zowel hemzelf (de blinde cabaretier) als de politici en de wereld van de media. Het boek staat bol van het schrijfplezier en biedt naast humor en herkenbaarheid ook spanning en stof tot nadenken. Paperback; kleine druk.

Over Vincent Bijlo

CC BY 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg

Vincent Robert Bijlo (Amsterdam, 27 april 1965) is een Nederlandse cabaretier, schrijver en columnist.

Biografie

Bijlo, die vanaf zijn geboorte blind is, bracht een deel van zijn jeugd door op het Koninklijk Instituut tot Onderwijs voor Slechtzienden en Blinden in Huizen. Na het behalen van zijn vwo-diploma aan het St.-Vituscollege te Bussum (1985) studeerde Bijlo enkele jaren Nederlands aan de Universiteit Utrecht (1986-1988). Een eerste succes als cabaretier kwam in 1988 met het behalen van de publieks- en persoonlijkheidsprijs op het Leids cabaretfestival.

In 1998 publiceerde hij zijn debuutroman "Het Instituut", waarna nog 3 romans volgden.

Bijlo is ook columnist, onder meer driemaal per week voor het AD. Ook heeft hij een vaste column in het Feyenoord Magazine en het UWV-magazine. Eens per maand schreef hij een reportage voor het dagblad Trouw. Tevens leverde hij bijdragen in NRC Handelsblad. Ook had hij reg…Lees verder op Wikipedia