Daisy
Nederlands
Verhalen van hedendaagse Nederlandstalige auteurs over bijzondere belevenissen op of rond de school (als leerling, ouder of docent).
Titel
School
Auteur
Vincent Bijlo
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2003
1 cd
Speelduur
03:29:00
Aantekening
Nederlandse stem

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Drie redacteuren van uitgeverij Klap debuteren in deze bundel schoolverhalen, naast negen bekende verhalenvertellers: Vincent Bijlo, Martin Bril, Joep van Deudekom, Hans Dorrestijn, Peter Heerschop, Dolf Jansen, Matthijs van Nieuwkerk, Viggo Waas en Herman Brusselmans. Dit dozijn verrassende verhalen over bijzondere belevenissen op of rond de school (als leerling, ouder of docent) munt uit in levendige verteltrant; ze zijn afwisselend scherp, komisch, bitter of onthutsend. Zeker aardig voor scholieren al ontbreekt voor hen handige nadere informatie over de auteurs. Eerste aflevering van een reeks thematische cahiers (A4 formaat); met portretfoto's (soms jeugdfoto's) van de auteurs. Kleine druk.

Over Vincent Bijlo

CC BY 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg

Vincent Robert Bijlo (Amsterdam, 27 april 1965) is een Nederlandse cabaretier, schrijver en columnist.

Biografie

Bijlo, die vanaf zijn geboorte blind is, bracht een deel van zijn jeugd door op het Koninklijk Instituut tot Onderwijs voor Slechtzienden en Blinden in Huizen. Na het behalen van zijn vwo-diploma aan het St.-Vituscollege te Bussum (1985) studeerde Bijlo enkele jaren Nederlands aan de Universiteit Utrecht (1986-1988). Een eerste succes als cabaretier kwam in 1988 met het behalen van de publieks- en persoonlijkheidsprijs op het Leids cabaretfestival.

In 1998 publiceerde hij zijn debuutroman "Het Instituut", waarna nog 3 romans volgden.

Bijlo is ook columnist, onder meer driemaal per week voor het AD. Ook heeft hij een vaste column in het Feyenoord Magazine en het UWV-magazine. Eens per maand schreef hij een reportage voor het dagblad Trouw. Tevens leverde hij bijdragen in NRC Handelsblad. Ook had hij reg…Lees verder op Wikipedia