Dvd
Nederlands

13 in de oorlog

Vincent Schuurman (regisseur), Lisa Wade (presentator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Dertiendelige serie over de Tweede Wereldoorlog en hoe kinderen die ervaren moeten hebben
Onderwerp
Wereldoorlog II
Titel
13 in de oorlog
Regisseur
Vincent Schuurman
Presentator
Lisa Wade
Taal
Nederlands
Uitgever
Just Entertainment, 2009
2 dvd-video's : kleur en zw/w. + blaadje
Speelduur
260 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
8717344739894
Plaatsingssuggestie
Nederland 945.3 (SISO) Wereldoorlogen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 28 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tegelijkertijd met de serie De oorlog* maakte eindredacteur Ad van Liempt een serie over de Tweede Wereldoorlog voor de jeugd. De serie wordt op energieke wijze gepresenteerd door Lisa Wade, bekend van het Klokhuis. Ze doet dit vanaf historische locaties die een belangrijke rol speelden zoals de Grebbeberg, Westerbork, Bandung, Arnhem en Auschwitz. Dit wordt afgewisseld met historische beelden. Daarnaast zijn er gedramatiseerde beelden waarin steeds een kind centraal staat. Zo ervaar je hoe het voor een kind kan zijn om tijdens de oorlog op te groeien. In de eerste aflevering wordt de vader van de kleine Dirk gemobiliseerd en maakt hij het bombardement van Rotterdam mee waarbij zijn moeder overlijdt. Bij de serie hoort een website: www.13indeoorlog.nps.nl waar ook een spel te spelen is. Zes afleveringen zijn onderdeel van de SchoolTV-serie. Jean-Pierre Geelen (Volkskrant 30-12-'09) vindt dat het acteerwerk op details te wensen overlaat, '(...) maar 13 in de oorlog zie ik nu toch als e…Lees verder

Over Vincent Schuurman

Vincent Schuurman (1953) is een Nederlands regisseur. Hij volgde de Media Academie en de Toneelschool Amsterdam. Vincent regisseerde onder andere de dramaseries Rozengeur & Wodka Lime en Flikken Maastricht.

Filmografie

  • Rozengeur & Wodka Lime (2001-2002)
  • Westenwind (2002)
  • Voetbalvrouwen (2007)
  • Flikken Maastricht (2007-2010)
  • Het Klokhuis (2008)
  • 13 in de oorlog (2009)
  • Kees & Co (Een aantal afleveringen uit 2004)
  • Divorce (2012)
  • La Famiglia (2016)

Ook regisseerde Schuurman afleveringen van Goede tijden, slechte tijden, Onderweg naar Morgen en Goudkust.

Externe links

  • Website van Vincent Schuurman
  • (en)  Vincent Schuurman in de Internet Movie Database