Boek
Nederlands

Vincent Van Duysen : works 2009-2018

Vincent Van Duysen (auteur), Hélène Binet (fotograaf), Julianne Moore (inleider)
Monografie over het werk van de Belgische architect Vincent Van Duysen (1962) tussen 2009 en 2018.
Titel
Vincent Van Duysen : works 2009-2018
Auteur
Vincent Van Duysen Marc Dubois
Fotograaf
Hélène Binet François Halard
Inleider
Julianne Moore Nicola Di Battista
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2018
320 p. : ill.
ISBN
9789401455787 (hardback)
Plaatsingssuggestie
716.8 (SISO) Architecten ; Architecten (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 24 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vincent Van Duysen (Lokeren, 1962) is op dit moment waarschijnlijk de belangrijkste en bekendste Belgische architect. Hij wordt beschouwd als een minimalist, die het als hoogste ambitie heeft om mensen beter te laten leven door ruimtes, plaatsen en meubels te scheppen die hen helpen bij zijn zoektocht naar goed wonen. Van Duysen beperkt zich dan ook niet tot het scheppen van architectuur. Hij is ook een zeer begenadigd ontwerper van meubels en objecten. Zijn gebruik van pure en tactiele materialen en de natuurlijke lichtinval in zijn gebouwen veroorzaken een hoge esthetische beleving. Zo creëert hij als het ware een totaalkunstwerk, waarin de mens optimaal kan wonen en leven. Deze prachtig uitgevoerde monografie van Van Duysens werk van 2009-2018 wordt schitterend geïllustreerd door foto’s van de wereldvermaarde fotografen Hélène Binet en François Halard. Het bevat tevens een overzichtelijke chronologie. Deze uitgave is een hoogtepunt in de boeken over moderne architectuur en is daaro…Lees verder

Over Vincent Van Duysen

Vincent Van Duysen (Lokeren, 1962) is een Belgische architect en ontwerper. Hij wordt omschreven als de bekendste Belgische nog levende architect.

Biografie

Van Duysen studeerde in 1986 af in architectuur aan Sint-Lucas in Gent. Hij was vervolgens aan de slag in Milaan bij architect-designer Aldo Cibic. Vanaf 1987 was Van Duysen terug in België om te werken voor de Brusselse interieurarchitect Jean-Jacques Hervy om daarna twee jaar te werken bij Jean De Meulder in Antwerpen. Sinds 1990 heeft hij een eigen kantoor.

Daarnaast is hij sinds 2016 creatief directeur bij Molteni&C. Hij mocht begin 2020 het interieur van de woning van Kim Kardashian en Kanye West onder handen nemen.

Ouevre

Zijn ontwerpen worden omschreven als tijdloos essentialisme.

  • Kantoor gebouw concordia te Waregem
  • Copyright bookshop te Antwerpen
  • Pulcinella-jeugdherberg te Antwerpen
  • Lees verder op Wikipedia