Een dag uit het leven van de vrouw van een parlementslid, geschreven in een serie gedachtencirkels van diverse mensen die elkaar door toevalligheden raken, zonder elkaar te bei͏̈nvloeden.
Titel
Mrs Dalloway
Auteur
Virginia Woolf
Inleider
Carol Ann Duffy
Taal
Engels
Uitgever
London: Vintage, [2016] | Andere uitgaves
XIV, 191 p.
ISBN
9781784870867 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Clarissa Dalloway, vrouw van een parlementslid, is bezig met de voorbereidingen van een groot feest. Ze krijgt bezoek van Peter Walsh, de man die ze in haar jeugd heeft afgewezen. Herinneringen aan vroeger komen steeds weer boven en het verleden en het heden worden bijna één. Om dit tweetal heen bewegen zich allerlei personen die ook met het verleden bezig zijn zoals de oorlogsveteraan Septimus Warren Smith die aan de gevolgen van de oorlog geestelijk kapot gaat. Bevat een introductie (38 p.) en noten (11 p.) door Elaine Showalter, een kaart van het centrum van Londen in de jaren twintig, een bibliografie en een bijlage. Opnieuw uitgegeven klassiek Engels verhaal in paperback-editie met een drukke omslagillustratie; goede letter en marges.

Over Virginia Woolf

Virginia Woolf (South Kensington (Londen), 25 januari 1882 – Lewes (Sussex), 28 maart 1941) was een Brits schrijfster en feministe. Tussen de Eerste en de Tweede Wereldoorlog was Woolf een belangrijke figuur in het literaire leven van Londen. Ze was lid van de Bloomsburygroep.

Leven

Woolf werd als Adeline Virginia Stephen geboren te Londen, in een klassiek Victoriaans gezin. Haar vader Sir Leslie Stephen was een bekend literair criticus en redacteur van de 'Dictionary of National Biography'. Na de dood van haar moeder Julia Jackson in 1895 kreeg Woolf op dertienjarige leeftijd een eerste zenuwinzinking. Later zou ze in haar autobiografische verslag "Moments of Being" laten doorschemeren dat zij en haar zuster Vanessa Bell slachtoffer waren geworden van seksueel misbruik door hun halfbroers George en Gerald Duckworth. Na de dood van haar vader verhuisde ze met haar zuster Vanessa naar een huis in Bloomsbury. Ze vormden het beg…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek