Antonio Ricci, vader van twee, vindt na twee jaar werkloosheid eindelijk werk als aanplakker van affiches. Al op de eerste dag wordt zijn belangrijkste attribuut, zijn fiets, gestolen. Vader en achtjarige zoon Bruno gaan vruchteloos op zoek naar de dief en uiteindelijk is het stelen van een andere fiets de enige oplossing om aan de miserie te ontkomen. Een beslissing met grote gevolgen.
Titel
Le voleur de bicyclette / un film de Vittorio De Sica ; scénario Cesare Zavattini ... [et al.] ; d'après le roman de Luigi Bartolini
Regisseur
Vittorio De Sica
Naar het werk van
Luigi Bartolini
Componist
Alessandro Cicognini 1906-1995
Scenarist
Cesare Zavattini
Acteur
Lamberto Maggiorani Enzo Staiola Lianella Carell
Uniforme titel
Ladri di biciclette
Taal
Frans
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Films Sans Frontières 2, 2001
1 dvd-video : zw/w.
Oorspr. opname
1948
Speelduur
85 min.
Aantekening
Italiaans gesproken, nagesynchroniseerd in het Frans Ondertiteling : Frans, Engels, Spaans
EAN
3760019380254

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Vittorio De Sica

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Harry Pot

Vittorio De Sica (Sora, 7 juli 1901 – Neuilly-sur-Seine, 13 november 1974) was een Italiaans-Frans filmregisseur en acteur. Hij is vooral bekend vanwege zijn neorealistische films.

Biografie

De Sica werd geboren in Sora. Hij begon te werken als kantoorbeambte om zijn armoedige familie te helpen. In 1923 sloot hij zich aan bij Tatiana Pavlova's theater bedrijf.

In 1933 begon De Sica zijn eigen theaterbedrijf samen met zijn vrouw Giuditta Rissone en Sergio Tofano. Het bedrijf produceerde vooral komedies, maar ook stukken van Beaumarchais, en werkte samen met bekende regisseurs als Luchino Visconti.

De Sica begon met films te regisseren tijdens de Tweede Wereldoorlog, en toen was zijn typische, minimalistische stijl al duidelijk zichtbaar.

In zijn vijfde film, I bambini ci guardano, begon hij te werken met niet-professionele acteurs. Die film was ook de eerste van vele films waaraan hij samenwerkte met s…Lees verder op Wikipedia