Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Als kort na elkaar twee bestuursleden van een chique zeilvereniging vermoord worden, doet de Zweedse politie haar uiterste best de moordenaar te vinden.
Titel
Hogere kringen
Auteur
Viveca Sten
Vertaler
Tineke Jorissen-Wedzinga
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
I den innersta kretsen
Editie
3
Uitgever
Amsterdam: Q, [2013] | Andere uitgaven
416 p.
ISBN
9789021447469 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als kort na elkaar twee bestuursleden van een chique zeilvereniging vermoord worden, doet de politie haar uiterste best de moordenaar te vinden. Het blijkt dat de voorzitter van de zeilbond heel wat geheimen had. Terwijl inspecteur Thomas Andreasson de moorden onderzoekt, worstelt hij ook met gebeurtenissen uit zijn verleden Hij roept de hulp in van een goede vriendin die thuis is in de financiële wereld. Vervolg op 'Stille Wateren' waarnaar in het begin regelmatig wordt verwezen. In deze thriller lopen verschillende verhalen door elkaar: de moorden, het verleden van Thomas en relatieproblemen. Dat maakt het niet altijd gemakkelijk om de grote lijnen te volgen. Maar de personages zijn levensecht met herkenbare problemen. Naarmate het verhaal vordert, wordt het steeds boeiender; de uiteindelijke ontknoping is zeer bevredigend. Voor liefhebbers van een echte whodunit. Kleine druk.

Over Viveca Sten

Viveca Sten (Stockholm, 18 juni 1959) is een Zweedse schrijfster en juriste.

De boeken van Viveca Sten spelen zich af op Sandhamn, een eiland in de archipel voor de kust van Stockholm. Sinds haar kindertijd bracht ze zomers door op Sandhamn waar haar familie sinds meerdere generaties een huis heeft. Ze haalde een Bachelor of Laws aan de Universiteit van Stockholm en een MBA aan de Stockholm school of economics. Ze heeft gewerkt bij Amadeus Scandinavia (SAS), LetsBuyit.com en PostNord (Zweeds-Deense posterijen). Ze werkt nu als schrijfster, juridisch adviseur, regisseur en docent.

Viveca Sten woont buiten Stockholm. Ze is gehuwd en moeder van drie kinderen.

Bibliografie

Fictie
  • 2008, I de lugnaste vatten - Stille wateren
  • 2009, I den innersta kretsen - Hogere kringen
  • 2010, I grunden utan skuld - Onschuldig verleden
  • 2011, I natt är du död - Vannacht ben je dood
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties