Braille
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Midzomernachthitte

Viveca Sten (auteur), Tineke Jorissen-Wedzinga (vertaler)
Een vrouw zal voor het eerst midzomernacht vieren op het Zweedse eiland Sandhamn met haar nieuwe liefde, maar dat loopt anders als diens dochter van 14 's nachts niet thuiskomt.
Titel
Midzomernachthitte
Auteur
Viveca Sten
Vertaler
Tineke Jorissen-Wedzinga
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
I stundens hetta
Editie
1
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2014
19 banden
Oorspr. uitgever
Q
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nora Linde zal voor het eerst midzomernacht vieren op het Zweedse eiland Sandhamn met haar nieuwe liefde Jonas. Maar dat loopt anders als zijn dochter Wilma (14) 's-nachts niet thuiskomt. Als ze de volgende ochtend nog steeds niet terug is roept Nora de hulp in van haar jeugdvriend Thomas, rechercheur bij de politie in Stockholm. Hij blijkt op Sandhamn met zijn collega Margit een verdachte dood te onderzoeken, nadat een wandelaar het lichaam heeft gevonden van scholier Victor (16). Die was met een grote groep tieners heel dronken feest aan het vieren en Thomas hoopt dat als Wilma terug is, ze meer kan vertellen. De Zweedse juriste (1959) die sinds haar jeugd de zomers doorbrengt op Sandhamn, werd bestsellerauteur door haar misdaadromans over Sandhamn. Ook deze goedvertaalde, actuele 5e heeft een utstekende plot met veel nieuwe ontwikkelingen in 99 korte hoofdstukken. Het prettig leesbare, spannende verhaal geeft veel ruimte aan het gezinsleven van de hoofdpersonen en aan het politiewe…Lees verder

Over Viveca Sten

Viveca Sten (Stockholm, 18 juni 1959) is een Zweedse schrijfster en juriste.

De boeken van Viveca Sten spelen zich af op Sandhamn, een eiland in de archipel voor de kust van Stockholm. Sinds haar kindertijd bracht ze zomers door op Sandhamn waar haar familie sinds meerdere generaties een huis heeft. Ze haalde een Bachelor of Laws aan de Universiteit van Stockholm en een MBA aan de Stockholm school of economics. Ze heeft gewerkt bij Amadeus Scandinavia (SAS), LetsBuyit.com en PostNord (Zweeds-Deense posterijen). Ze werkt nu als schrijfster, juridisch adviseur, regisseur en docent.

Viveca Sten woont buiten Stockholm. Ze is gehuwd en moeder van drie kinderen.

Bibliografie

Fictie
  • 2008, I de lugnaste vatten - Stille wateren
  • 2009, I den innersta kretsen - Hogere kringen
  • 2010, I grunden utan skuld - Onschuldig verleden
  • 2011, I natt är du död - Vannacht ben je dood
  • Lees verder op Wikipedia