Op het eiland Sandhamm verdwijnt een jong meisje. Inspecteur Thomas Andreasson doet verwoede pogingen om haar te vinden, zonder resultaat. Tot zijn jeugdvriendin Nora Linde, bedrogen door haar echtgenoot, naar Sandhamm afreist om haar relatie te overdenken. Tijdens het spelen ontdekken haar kinderen het toegetakelde lijk.
Titel
Onschuldig verleden
Auteur
Viveca Sten
Vertaler
Tineke Jorissen-Wedzinga
Verteller
Marleen Draye  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2013
1 cd
Speelduur
11:28
Oorspr. uitgever
Querido
Aantekening
Stem: Vrouw

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op het eiland Sandhamn in de scherenkust voor Stockholm is op een avond een meisje spoorloos verdwenen. Maanden later na een lugubere vondst door de kinderen van Nora Linde, jeugdvriendin van rechercheur Thomas Andreasson, wordt de zaak heropend. Een tweede verhaallijn speelt zich af in het begin van de 20e eeuw - aangegeven boven elk hoofdstuk – waarin het zware, primitieve bestaan op het eiland boeiend beschreven wordt en hoe een liefdeloze, gewelddadige opvoeding van vader op zoon in bepaalde omstandigheden kan worden doorgegeven. Dat is ook de conclusie van de psychiater die een daderprofiel schetst. In dit derde, zelfstandig te lezen deel van de Sandhamn-serie* wordt de plot mooi verweven met de kwestie in hoeverre de genen een rol spelen in gewelddadig gedrag. De spiegeling van verschillende, herkenbare familiedrama's zijn in een toegankelijke, meeslepende stijl, overtuigend uitgewerkt met levensechte personages. Een whodunit die tot het eind spannend blijft, een zekere diepgang…Lees verder

Over Viveca Sten

Viveca Sten (Stockholm, 18 juni 1959) is een Zweedse schrijfster en juriste.

De boeken van Viveca Sten spelen zich af op Sandhamn, een eiland in de archipel voor de kust van Stockholm. Sinds haar kindertijd bracht ze zomers door op Sandhamn waar haar familie sinds meerdere generaties een huis heeft. Ze haalde een Bachelor of Laws aan de Universiteit van Stockholm en een MBA aan de Stockholm school of economics. Ze heeft gewerkt bij Amadeus Scandinavia (SAS), LetsBuyit.com en PostNord (Zweeds-Deense posterijen). Ze werkt nu als schrijfster, juridisch adviseur, regisseur en docent.

Viveca Sten woont buiten Stockholm. Ze is gehuwd en moeder van drie kinderen.

Bibliografie

Fictie
  • 2008, I de lugnaste vatten - Stille wateren
  • 2009, I den innersta kretsen - Hogere kringen
  • 2010, I grunden utan skuld - Onschuldig verleden
  • 2011, I natt är du död - Vannacht ben je dood
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties