Boek
Nederlands

Hoera voor Pip

Vivian Den Hollander (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)
+1
Hoera voor Pip
×
Hoera voor Pip Hoera voor Pip
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Pip geeft een verjaardagsfeestje. Ze neemt haar vrienden mee naar het circus. Een van de ballerina’s nodigt Pip uit om mee te doen aan hun optreden. Ze mag dansen op een grote bal. Dan ontdekt Pip dat ze haar armbandje heeft verloren.
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Hoera voor Pip
Auteur
Vivian Den Hollander
Illustrator
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2012
31 p. : ill.
ISBN
9789000313877 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Hoera voor Pip is een van de vele boekjes uit de ‘Swing’-reeks. In deze reeks (die zich heel erg op meisjes richt) lezen we over de lotgevallen van het meisje Pip. Dansen is haar passie en natuurlijk draaien alle verhalen rond dit thema. In dit verhaal is Pip jarig en nodigt ze al haar vrienden uit. Van haar beste maatje Fredo krijgt ze een armband cadeau. Daar is Pip dolgelukkig mee. Daarna trekt de hele groep naar het circus ter ere van de verjaardag. Pip komt achter de schermen terecht en ontmoet er de ponyverzorgster. Tijdens de voorstelling wordt ze zowaar uitgenodigd om mee te doen met een circusact. Als een volleerde danseres mag ze op een reuzengrote bal ronddansen. Dat blijkt niet zo simpel te zijn. Wanneer de voorstelling afgelopen is, merkt Pip dat ze haar speciale armbandje verloren is. Samen met Fredo gaat ze ernaar op zoek.
Zoals vaak bij boekjes voor beginnende lezers (hier is het AVI-niveau E4) is de zinsbouw vrij sober en eenvoudig. Korte zinnen staan in g…Lees verder
Pip is jarig en viert haar partijtje door met drie vriendinnen en vriendje Fredo naar het circus te gaan. Daar wordt in de voorstelling voor haar gezongen en mag ze in haar fleurige dansjurk jongleren op een grote bal. Daarbij raakt ze haar armband, Fredo’s cadeautje, kwijt. Deel negen in de serie 'Swing', dat onafhankelijk van de andere delen gelezen kan worden. Het verhaal is aardig, maar niet echt opzienbarend. De tekst is goed opgebouwd, in korte zinnen die op een regel passen en beginnen met een hoofdletter, AVI-E4. Sommige woorden met meer lettergrepen zijn verdeeld door middel van streepjes. Dat lijkt echter wat willekeurig. De vormgeving van het boekje is gelijk aan de andere deeltjes: glanzend papier, ruime bladspiegel, prettig lettertype en kleurrijke illustraties op alle pagina's. De met aquarel ingekleurde tekeningen sluiten goed aan bij de tekst. Het omslag laat Pip dansend op de bal zien, maar verraadt nog niet dat ze jarig is. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Suggesties