Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Oma vermist!

Vivian den Hollander (auteur), Juliette de Wit (illustrator)
+1
Oma vermist!
×
Oma vermist! Oma vermist!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
De oma van Spekie is jarig. Ze geeft een groot feest in een museum. Maar dan is oma opeens verdwenen. Spekkie en Sproet komen in actie! Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI E5, AVI M6, AVI 7, AVI 8
Titel
Oma vermist!
Auteur
Vivian den Hollander
Illustrator
Juliette de Wit
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, 2021 | Andere uitgaven
103 p. : ill.
ISBN
9789021676159

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als Spekkies oma naar Nederland komt om haar verjaardag in een museum te vieren, is dat de start van een avontuur waarbij oma vermist raakt. Kleine ‘brokjes avontuur’ prikkelen Spekkie en Sproet om te gaan speuren én nodigen de lezer uit om alle verhaallijnen nauwlettend te volgen. Waarom doet Abu zo vreemd, waar komen de oorbellen die Sjon aan oma geeft écht vandaan, wat hebben Frenkie en de klusjesman met elkaar te maken, wie heeft oma aan de telefoon en hoe zit het nu precies met het goud van Asante? Tijdens het feest van oma vallen alle puzzelstukjes samen. Deel uit rijke reeks over Spekkie en Sproet, voor technisch iets gevorderde speurneuzen en met veel vaart en dialoog verteld. De sprekende zwart-witillustraties, groot en klein, geven de tekst op vrolijke wijze weer. Passend bij het thema van de komende Kinderboekenweek. Speuren met Spekkie en Sproet: altijd raak! Vanaf ca. 7 jaar.

Over Vivian den Hollander

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Vivian den Hollander (Scheveningen, 25 oktober 1953) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Biografie

Vivian den Hollander werd in 1953 geboren in Scheveningen als Vivian Spaans. Van jongs af aan wilde zij schrijfster worden. Na de HBS overwoog ze Nederlands of journalistiek te gaan studeren, maar koos uiteindelijk voor de PABO. Na haar studie ging zij lesgeven op een basisschool in Gouda, waar zij veel ideeën voor haar latere werk opdeed. Terwijl zij werkte in het basisonderwijs, begon ze steeds fanatieker kinderverhalen te schrijven. In 1988 werd haar eerste boek, Kiki en Pim een tweeling van drie, uitgegeven. In 1992 verscheen haar boek Alleen beer mocht mee, een aangrijpend verhaal over voormalig Nederlands-Indië. Hierna ging het hard met haar schrijfcarrière. In 2000 zegde zij het onderwijs definitief vaarwel om fulltime schrijfster te worden. Naast schrijven bezoekt ze regelmatig …Lees verder op Wikipedia