Boek
Nederlands

Pip is een ster

Vivian Den Hollander (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)
+1
Pip is een ster
×
Pip is een ster Pip is een ster
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De school van Pip bestaat tien jaar. Er is feest en een optreden. Pip mag niet meedoen. Maar dan wordt Tess ziek. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Dansen, Optreden
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Pip is een ster
Auteur
Vivian Den Hollander
Illustrator
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2021 | Andere uitgaves
31 p. : ill.
ISBN
9789000329816 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit boek met AVI-niveau vier in de serie ‘Swing’ is een echt meisjesverhaal. Pip is een energiek meisje dat heel graag danst. Ze heeft dan ook al verschillende keren deelgenomen aan de schoolvoorstellingen, maar deze keer worden er andere dansers gekozen. Maar dan wordt een van de meisjes ziek en moet de juf nog snel op zoek naar iemand anders. Pip heeft nog slechts een aantal dagen om de danspasjes onder de knie te krijgen.
Op zich is Pip is een ster best een aardig boek, maar het is allemaal wel nogal patroonbevestigend. Het begint al bij de roze kaft met drie danseresjes in glitterbroeken en het verhaal spreekt voor zich: een meisje dat eerst niet mee mag dansen, maar dan uiteindelijk toch als heldin van het verhaal schittert op het podium. Daar is niets mis mee, maar het heeft ook weinig origineels te bieden.
De lettergrootte is prima en de woordkeuze is niet te moeilijk, maar uitdagend genoeg. Er komt heel wat dialoog in de tekst voor en dat maakt het hele verhaa…Lees verder
Omdat de school van Pip tien jaar bestaat, komt er een voorstelling in de schouwburg. Dit keer mag Pip niet meedoen aan het optreden. Pip baalt, maar ze is toch ook wel blij dat ze niet dat grote podium op hoeft. Eenmaal in de schouwburg blijkt dat Tess, een van de danseressen, ziek is. Zou Pip willen invallen? Deeltje uit de reeks ‘Swing’, over een meisje uit de onderbouw dat gek is op dansen. De schrijfster zet mooi met een paar korte scènes een volledig verhaal neer. Pip is ook een leuk personage en heel herkenbaar, met alle verschillende emoties die voorbijkomen: teleurstelling, een vleugje jaloezie, een vleugje verliefdheid, opluchting, zenuwen voor het optreden en trots. De kleurenillustraties, die vaak een halve pagina vullen, laten prima zien hoe Pip zich voelt en wat er verder gebeurt. Ze passen goed bij de optimistische toon van het verhaal. Vooral de tekeningen van een dansende Pip met haar zussen en die van het optreden zijn erg vrolijk. De korte zinnen en de vele dialogen…Lees verder

Suggesties