Boek
Nederlands

Pip geeft niet op

Vivian Den Hollander (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)
+1
Pip geeft niet op
×
Pip geeft niet op Pip geeft niet op
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Op weg naar dansschool Swing ontmoet Pip een hondje. Het gaat aan de haal met haar tas. Daarin zitten alle spullen voor haar balletles. Wat nu? AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Ballet, Honden
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Pip geeft niet op
Auteur
Vivian Den Hollander
Illustrator
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2009
29 p. : ill.
ISBN
9789047509684

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Pip ziet op tv een circusmeisje dansen met haar hond Mik. Zo'n hondje wil Pip ook wel. Maar haar moeder vindt een konijn in huis al meer dan genoeg. Op weg naar de balletles springt plots een hond uit de struiken. Hij holt een eindje met Pip mee en gaat er dan met haar tas vandoor. Pip rent hem achterna, maar even later is hij verdwenen. Wat een pechdag. Teleurgesteld gaat Pip naar de les. 's Avonds belt een mevrouw op. Haar hond had Pips tas bij zich. Pip gaat hem snel even ophalen. Tot haar grote vreugde heeft de vrouw een nest schattige puppy's. Eentje in het bijzonder steelt Pips hart. Ze overtuigt haar moeder om samen het hondje te adopteren.
Dit boekje hoort thuis in de reeks over dansschool Swing, na Pip wil dansen en Pip heeft pech. Het is geschreven op AVI niveau M4. Het verhaal is eenvoudig opgebouwd en zowel qua uitwerking van de personages als qua thema nogal oppervlakkig. De gebeurtenissen zijn vrij voorspelbaar. In Pips leven lijken altijd net die dinge…Lees verder
Op weg naar dansschool Swing ontmoet Pip een hondje. Het gaat aan de haal met de tas van Pip, waarin alle spullen voor haar balletles zitten. Ze baalt, maar bij haar terugkeer thuis belt een mevrouw dat haar tas terecht is. De vrouw heeft een nest puppy's en Pip wil er dolgraag eentje. Kan ze haar moeder overtuigen? Dit leesboek maakt deel uit van een reeks rond dansschool Swing. Pip is de energieke hoofdfiguur die dolgraag danst en zich niet vlug uit het lood laat slaan. Ze pakt het handig aan om haar moeder te overtuigen om een puppy in huis te nemen. De verlangens van Pip zijn heel herkenbaar, vooral voor meisjes. Het verhaal is verteld in eenvoudige zinnen, die onder elkaar gedrukt staan, AVI-M4. De bladspiegel is gevarieerd en levendig. Tekst en zachtgetinte, expressieve schilderijtjes wisselen elkaar steeds af. Voor jonge meisjes vanaf ca. 7 jaar.

Suggesties