Boek
Nederlands

Pip heeft pech

Vivian Den Hollander (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Pip zit op ballet. Haar groep leert een dans. Alle ouders komen kijken. Dan valt Pip. Haar voet doet zeer. Kan ze nog wel meedoen? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Ballet, Jaloers zijn
Leesniveau
AVI 3, AVI E3
Titel
Pip heeft pech
Auteur
Vivian Den Hollander
Illustrator
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2009
31 p. : ill.
ISBN
9789047508564

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Pip heeft twee grote zussen die heel goed kunnen dansen, en ook haar vriendinnetjes zijn net prinsessen die de sierlijkste buigingen kunnen maken. Pip zelf is dan wel lief en vrolijk, maar ze vergeet haar sokken uit te doen als ze gaat dansen en danst bovendien een beetje uit de maat. Toch blijft de dansjuf in haar geloven: het gaat immers steeds beter en het meisje doet het zo graag. Wanneer er een dansuitvoering komt, is Pip erg trots. Dan valt ze echter. Kan ze nu nog wel meedansen?

Pip heeft pech maakt deel uit van de AVI-serie 'Swing' van Vivian den Hollander voor lezers vanaf zes jaar. Het boek richt zich duidelijk tot meisjes, maar daar is uiteraard niets mis mee. Ondanks het feit dat de tekst geschreven is voor beginnende lezers, komt het verhaal helemaal niet gekunsteld over. Hoewel het wel een beetje voorspelbaar is, zal het de jonge lezers toch kunnen boeien. Pip is een goed uitgewerkt personage dat onmiddellijk op sympathie kan rekenen. Bovendien wordt ook ha…Lees verder
Pip kijkt uit naar de balletuitvoering. Dan kan ze eindelijk aan mama en haar zussen laten zien hoe goed ze kan dansen, ook al struikelt ze vaak. Net in de laatste les komt ze onhandig terecht bij een sprong en bezeert haar enkel. Gelukkig weet haar zus er iets op, zodat ze toch op de uitvoering kan schitteren. Boekje voor beginnende lezers in de reeks 'Swing'*. Overzichtelijke bladspiegel, royale druk, waarbij elke zin op een nieuwe regel begint, AVI-E3. Veel illustraties (ingekleurde pentekeningen). Dit alles maakt het voor de doelgroep aantrekkelijk. Vooral voor meisjes, die mee zullen leven met Pip. Over Pip verschenen al acht deeltjes. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Suggesties