Raadsels op het cruise-schip

Vivian den Hollander (auteur), Juliette de Wit (illustrator)
+1
Raadsels op het cruise-schip
×
Raadsels op het cruise-schip Raadsels op het cruise-schip
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Spekkie en Sproet zijn te gast op een bruiloft die plaatsvindt op een groot cruiseschip. De gasten komen van over de hele wereld. Plots is de kostbare tiara van de bruid verdwenen. Spekkie en Sproet gaan op onderzoek uit.
Leesniveau
AVI E5, AVI M6, AVI 7, AVI 8
Titel
Raadsels op het cruise-schip
Auteur
Vivian den Hollander
Illustrator
Juliette de Wit
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, 2020 | Andere uitgaven
100 p. : ill.
ISBN
9789021670393

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De speurders Spekkie, die dol is op spekkies, en Sproet, haar maatje vol sproeten, zijn uitgenodigd op een bruiloft. Die wordt gevierd aan boord van het cruiseschip Rotterdam. De spanning wordt opgebouwd, en ja hoor, halverwege het boek is de kostbare tiara van de bruid verdwenen. Vlot geschreven verhaal, verdeeld in korte hoofdstukken en geschreven in korte zinnen, dicht bij de belevingswereld van lezers uit groep drie en vier van de basisschool. Over dit speurdersduo verschenen al meer avonturen: vlot lezende verhalen met veel toevalligheden. Net als in het deel dat in 2010 verscheen, wordt hier een vleugje Kinderboekenweek-thema meegegeven. De tekst is ruim gezet en gelardeerd met wat stijve illustraties in donkere grijstinten. Ongecompliceerde leesstof voor kinderen vanaf ca. 7 jaar.

Spekkie en Sproet. Raadsels op het cruise-schip

Spekkie en Sproet zijn uitgenodigd op het huwelijksfeest van Bob en Gwen. Gwen is het oudste nichtje van Spekkie. Het feest heeft plaats op de 'Rotterdam', een cruise-schip dat niet meer uitvaart. De 'Rotterdam' heeft ooit de wereld rond gevaren met duizenden passagiers. Nu dient het als hotel en chique locatie voor feesten. Spekkie en Sproet zijn erg opgewonden en willen vooral het schip ontdekken. Ruud de steward vertelt hen waar alles zich bevindt. Spannend! Nestor, de neef van Spekkie die bij de politie werkt, is ook van de partij. Hij heeft vandaag een speciale opdracht. Hij moet een oogje houden op de tiara die Gwen draagt, een kostbaar erfstuk van Bobs familie. Spekkie en Sproet vinden wel dat er nogal rare mensen rondlopen op het cruise-schip. Ze gaan zelf eens op onderzoek.
Vlot leesbaar speurdersverhaal voor jonge kinderen. Spekkie en Sproet zijn van hun leeftijd en beleven dingen waarvan zij alleen maar kunnen dromen. Deze keer speelt het verhaal zich bovendien af op …Lees verder

Over Vivian den Hollander

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Vivian den Hollander (Scheveningen, 25 oktober 1953) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Biografie

Vivian den Hollander werd in 1953 geboren in Scheveningen als Vivian Spaans. Van jongs af aan wilde zij schrijfster worden. Na de HBS overwoog ze Nederlands of journalistiek te gaan studeren, maar koos uiteindelijk voor de PABO. Na haar studie ging zij lesgeven op een basisschool in Gouda, waar zij veel ideeën voor haar latere werk opdeed. Terwijl zij werkte in het basisonderwijs, begon ze steeds fanatieker kinderverhalen te schrijven. In 1988 werd haar eerste boek, Kiki en Pim een tweeling van drie, uitgegeven. In 1992 verscheen haar boek Alleen beer mocht mee, een aangrijpend verhaal over voormalig Nederlands-Indië. Hierna ging het hard met haar schrijfcarrière. In 2000 zegde zij het onderwijs definitief vaarwel om fulltime schrijfster te worden. Naast schrijven bezoekt ze regelmatig scholen, bibliotheken en boekha…Lees verder op Wikipedia