Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

School in gevaar

Vivian Den Hollander (auteur), Gertie Jaquet (illustrator)
+1
School in gevaar
×
School in gevaar School in gevaar
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Het dak van de Kon-Tiki school is lek. En het houten speelvlot op het plein is stuk. Misschien moet de school wel dicht. Maar dat laat de klas van juf Marloes niet gebeuren! Ze bedenken een plan. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Leesniveau
AVI 5, AVI E4
Titel
School in gevaar
Auteur
Vivian Den Hollander
Illustrator
Gertie Jaquet
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2015
72 p. : ill.
ISBN
9789021674278 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Door gebrek aan geld is er op de Kon-Tiki school nogal wat kapot. Het dak lekt en het houten speelvlot op het schoolplein is niet erg stevig meer. Inspecteur Kamp dreigt daarom de school te sluiten. De kinderen van juf Marloes komen in actie. Ze maken spullen om te verkopen, jutten hun ouders op om te helpen en verspreiden door het hele dorp uitnodigingen. Zal de school kunnen worden gered? Gezellig boekje met vrolijk gekleurde tekeningen, waaronder een overzicht van het dorp in vogelvlucht op de schutbladen. De tekening op het omslag toont het vlot waarnaar de school is vernoemd. Korte zinnen in niet te kleine letters maken het voor kinderen die nog niet zo lang kunnen lezen heel toegankelijk. De titels van de korte hoofdstukjes zijn rood gedrukt. Deze zijn door de inhoudsopgave voorin snel terug te vinden. Al zal op de meeste scholen het dak niet lekken, qua sfeer is het verhaal is voor kinderen uit groep 3 en 4 zeker herkenbaar. Vanaf ca. 7 jaar.

De Kon-tiki's. School in gevaar

De Kon-tiki, genoemd naar een beroemd vlot, is een kleine school aan de kust met weinig geld. Guusje zit in groep vier samen met Finn, Dewi en Stijn. Ze zitten met andere groepen samen in één klas. Wanneer de inspecteur, meneer Kamp, op bezoek komt, merkt hij dat er van alles mis is aan de school. Het speelvlot, gemaakt van boomstammen, met speelhuisje, klimrek en uitkijkpost is twintig jaar oud: de trap wiebelt, de vlag is gescheurd. In het schoolgebouw regent het binnen. Als er niet snel een oplossing gevonden wordt, moet de school misschien sluiten. De kinderen, juf Marloes én de ouders zullen er alles aan doen om dit te vermijden.

Het verhaal is met humor geschreven. De broek van meneer Kamp is gescheurd door een spijker in het vlot. Zijn onderbroek is te zien: blauw met beertjes. Wanneer de inspecteur een tweede bezoek brengt, geeft Guusje hem een nieuwe onderbroek cadeau. Het schutblad stelt de plattegrond van het dorp voor. Op het titelblad worden de verschillende…Lees verder

Suggesties