Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Schoolreis met zwaailicht

Vivian den Hollander (auteur), Gertie Jaquet (illustrator)
+1
Schoolreis met zwaailicht
×
Schoolreis met zwaailicht Schoolreis met zwaailicht
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De kinderen van de Kon-Tiki school gaan op schoolreis. Ze gaan met een grote bus naar de speeltuin. Maar de bus rammelt wel heel erg! Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Leesniveau
AVI 4, AVI M4
Titel
Schoolreis met zwaailicht
Auteur
Vivian den Hollander
Illustrator
Gertie Jaquet
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2016
70 p. : ill.
ISBN
9789021675572 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Kon-Tiki school gaat op schoolreis. Omdat het maar een kleine school is, kent iedereen elkaar. Ze gaan met een grote bus naar de speeltuin. Maar de bus rammelt wel heel erg! Helaas… de bus krijgt pech. De vader van Sem is politieagent en trommelt al zijn collega’s op om de kinderen te vervoeren. De kinderen vermaken zich prima in de speeltuin, al verliest Guusje haar schoen en valt ze in het water, stoot Sem zijn hoofd en heeft Finn een grote scheur in zijn bloes. Leuk, in vlotte stijl geschreven verhaal om zelf te lezen, maar ook om voor te lezen. Ruime bladspiegel; groot lettertype. Korte hoofdstukken. Met veel sfeervolle illustraties in kleur die goed passen bij het verhaal. Met voorin en achterin een plattegrond van de speeltuin en er worden enkele personages voorgesteld. Aantrekkelijk omslag. Verscheen in de reeks 'De Kon-Tiki's'*.Vanaf ca. 7 jaar.

Over Vivian den Hollander

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Vivian den Hollander (Scheveningen, 25 oktober 1953) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Biografie

Vivian den Hollander werd in 1953 geboren in Scheveningen als Vivian Spaans. Van jongs af aan wilde zij schrijfster worden. Na de HBS overwoog ze Nederlands of journalistiek te gaan studeren, maar koos uiteindelijk voor de PABO. Na haar studie ging zij lesgeven op een basisschool in Gouda, waar zij veel ideeën voor haar latere werk opdeed. Terwijl zij werkte in het basisonderwijs, begon ze steeds fanatieker kinderverhalen te schrijven. In 1988 werd haar eerste boek, Kiki en Pim een tweeling van drie, uitgegeven. In 1992 verscheen haar boek Alleen beer mocht mee, een aangrijpend verhaal over voormalig Nederlands-Indië. Hierna ging het hard met haar schrijfcarrière. In 2000 zegde zij het onderwijs definitief vaarwel om fulltime schrijfster te worden. Naast schrijven bezoekt ze regelmatig …Lees verder op Wikipedia