Boek
Nederlands

Spekkie en Sproet en de geheimzinnige tekening

Vivian den Hollander (auteur), Juliette de Wit (illustrator)
+1
Spekkie en Sproet en de geheimzinnige tekening
×
Spekkie en Sproet en de geheimzinnige tekening Spekkie en Sproet en de geheimzinnige tekening

Spekkie en Sproet en de geheimzinnige tekening

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Spekkie en Sproet vinden een tekening van een boef. Ze zien hem in een café en volgen hem naar zijn huis. Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI E5, AVI M6, AVI 7, AVI 8
Titel
Spekkie en Sproet en de geheimzinnige tekening
Auteur
Vivian den Hollander
Illustrator
Juliette de Wit
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2021 | Andere uitgaven
87 p. : ill.
ISBN
9789021668307

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De stoere Marloes is zo verslaafd aan spekkies dat ze Spekkie wordt genoemd en haar wat bangere vriendje Sproet heeft veel sproeten. Enigszins stereotiep verhaaltje uit de populaire serie 'Spekkie en Sproet'* over twee kinderen die graag speuren. Ze vinden deze keer een compositietekening van een boef. Bij de politie mogen ze in het verdachtendossier kijken waar ze zelfs zijn naam zien. Niet gehinderd door volwassenen vinden en volgen ze de boef. Korte hoofdstukken met veel kleine en grotere tekeningen en een vlot geschreven tekst in korte zinnen en grote letters maken het geschikt voor kinderen die net toe zijn aan een heus boek. Stevig gebonden boek met een gekleurd, aantrekkelijk omslag en schutbladen met tekeningetjes van dingen die in het boek aan de orde komen. Spannend en grappig leesvoer. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Vivian den Hollander

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Vivian den Hollander (Scheveningen, 25 oktober 1953) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Biografie

Vivian den Hollander werd in 1953 geboren in Scheveningen als Vivian Spaans. Van jongs af aan wilde zij schrijfster worden. Na de HBS overwoog ze Nederlands of journalistiek te gaan studeren, maar koos uiteindelijk voor de PABO. Na haar studie ging zij lesgeven op een basisschool in Gouda, waar zij veel ideeën voor haar latere werk opdeed. Terwijl zij werkte in het basisonderwijs, begon ze steeds fanatieker kinderverhalen te schrijven. In 1988 werd haar eerste boek, Kiki en Pim een tweeling van drie, uitgegeven. In 1992 verscheen haar boek Alleen beer mocht mee, een aangrijpend verhaal over voormalig Nederlands-Indië. Hierna ging het hard met haar schrijfcarrière. In 2000 zegde zij het onderwijs definitief vaarwel om fulltime schrijfster te worden. Naast schrijven bezoekt ze regelmatig scholen, bibliotheken en boekha…Lees verder op Wikipedia