Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Spekkie en Sproet en de verborgen code

Vivian den Hollander (auteur), Juliette de Wit (illustrator)
+1
Spekkie en Sproet en de verborgen code
×
Spekkie en Sproet en de verborgen code Spekkie en Sproet en de verborgen code
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
In een oud huis vinden Spekkie en Sproet een fotoboek. Dat was heel goed verstopt, maar waarom? En dan vinden ze ook een geheime code op een briefje. Zal het ze lukken om deze raadsels op te lossen? Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI 6, AVI E5, AVI M5
Titel
Spekkie en Sproet en de verborgen code
Auteur
Vivian den Hollander
Illustrator
Juliette de Wit
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 2020
111 p. : ill.
ISBN
9789021680637 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Spekkie en Sproet vinden een geheime code in het oude huis waar Spekkies nicht gaat wonen. De buren gedragen zich vreemd en wat heeft het verborgen fotoboek ermee te maken? Spekkie en Sproet staan voor een nieuw mysterie in het nieuwe, los te lezen, deel in de serie over Spekkie en Sproet. Ze zijn perfect om zelf te lezen door de doelgroep. In elk boek wordt een mysterie ontrafeld. Ook in dit deel is dat het geval, het verhaal is goed opgebouwd en uitgewerkt. Kinderen kunnen samen met het detective-duo het mysterie oplossen. De illustraties in grijstinten van Juliette de Wit zijn inmiddels onmiskenbaar voor de serie en zorgen voor een goede afwisseling met de tekst. Dit boek is spannend, grappig en heel leuk als je al een beetje zelf kunt lezen of zin hebt om te speuren. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Vivian den Hollander

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Vivian den Hollander (Scheveningen, 25 oktober 1953) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Biografie

Vivian den Hollander werd in 1953 geboren in Scheveningen als Vivian Spaans. Van jongs af aan wilde zij schrijfster worden. Na de HBS overwoog ze Nederlands of journalistiek te gaan studeren, maar koos uiteindelijk voor de PABO. Na haar studie ging zij lesgeven op een basisschool in Gouda, waar zij veel ideeën voor haar latere werk opdeed. Terwijl zij werkte in het basisonderwijs, begon ze steeds fanatieker kinderverhalen te schrijven. In 1988 werd haar eerste boek, Kiki en Pim een tweeling van drie, uitgegeven. In 1992 verscheen haar boek Alleen beer mocht mee, een aangrijpend verhaal over voormalig Nederlands-Indië. Hierna ging het hard met haar schrijfcarrière. In 2000 zegde zij het onderwijs definitief vaarwel om fulltime schrijfster te worden. Naast schrijven bezoekt ze regelmatig …Lees verder op Wikipedia