Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Spekkie en Sproet en de verdwenen kaketoe

Vivian Den Hollander (auteur), Juliëtte De Wit (illustrator)

Spekkie en Sproet en de verdwenen kaketoe

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Spekkie en Sproet staan samen op een camping bij de duinen. Daar loopt een man rond die vreemd doet. Wanneer er een bijzondere kaketoe verdwijnt, gaat het tweetal op onderzoek uit. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Kamperen
Leesniveau
AVI E4, AVI M5, AVI 6
Titel
Spekkie en Sproet en de verdwenen kaketoe
Auteur
Vivian Den Hollander
Illustrator
Juliëtte De Wit
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, 2015 | Andere uitgaves
84 p. : ill.
ISBN
9789021616605 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Pretentieloze verhaaltjes met een vleugje humor: zo kan je de avonturen van Spekkie en Sproet het beste omschrijven. Samen komen ze in de grappigste, vreemdste en meest bizarre situaties terecht. Spekkie heeft altijd haar schrijfboekje bij zich om aantekeningen te maken. Als een echte detective lost ze de moeilijkste problemen op samen met Sproet. Na hun eerdere belevenissen op school, in de trein en in het circus, speelt dit verhaal zich af op een camping.

De vakantie lijkt rustig te beginnen voor de twee, totdat Spekkie kennismaakt met Ties, een nogal vreemde, norse man die Spekkie niet helemaal vertrouwt. Als ze op zekere nacht ook nog eens geheime stemmen een plan horen bedisselen en er op een van de discoavonden vreemde dingen gebeuren, is Ties verdachte nummer één. Bovendien blijkt de waardevolle kaketoe van Buurman Baas diezelfde avond ontvoerd te zijn. Spekkie en Sproet gaan op onderzoek uit, maar alles verloopt moeizamer dan verwacht. Ties heeft voortdurend in de gaten…Lees verder
Sproet gaat op vakantie en mag zijn beste vriendin Spekkie meenemen. Ze gaan kamperen. Op de camping zijn ze bang voor een vreemde man. Als er een kaketoe wordt vermist, verdenken ze hem ervan de kaketoe ontvoerd te hebben. Het tweetal gaat op onderzoek uit. Deel van de reeks 'Spekkie en Sproet'*. Het verhaal bevat herkenbare elementen zoals verdwalen, vooroordelen over vreemden en vriendschap. Het boek is ingedeeld in korte hoofdstukken die zeer regelmatig onderbroken worden door grijsgetinte pentekeningen. De illustraties, die fragmenten van het verhaal verbeelden, ondersteunen het verhaal goed. De tekst is gedrukt in een grote letter met schreef. De ruime interlinie, brede marges en wisselende regellengtes zorgen voor een rustige bladspiegel en zeer leesbare tekst. Een leuk en spannend avontuur. Vanaf ca. 7 jaar.

Spekkie en Sproet en de verdwenen kaketoe

Wanneer de mama van Sproet een weekje weg moet voor haar werk gaat papa Daan samen met Sproet enkele dagen kamperen in de duinen. Spekkie,het vriendinnetje van Sproet, mag mee. Wanneer ze op de camping aankomen, voelt Spekkie dat ze er spannende dingen gaan beleven. Ze houdt in elk geval haar boekje en haar potlood klaar om alles wat haar opvalt te noteren. De vrienden maken kennis met meneer Baas, die een mooie kaketoe heeft. Wanneer meneer Baas op een avond een discofuif organiseert, is er een stroomonderbreking en wordt iedereen opgesloten in de schuur. Zeer verdacht, vinden Spekkie en Sproet, want wanneer ze eindelijk uit de schuur komen, merkt meneer Baas dat zijn kaketoe ontvoerd is. De speurtocht kan beginnen! Weer een spannend verhaal voor de liefhebbers van Spekkie en Sproet. Ditmaal dacht Spekkie dat ze de dader vlug gevonden had maar ze zat er totaal naast en de oplossing kwam uit een andere hoek. Vlot geschreven, maar met zeer matige illustraties.


Suggesties