Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Spekkie en Sproet en de verdwenen kaketoe

Vivian den Hollander (auteur), Juliette de Wit (illustrator)

Spekkie en Sproet en de verdwenen kaketoe

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Spekkie en Sproet staan samen op een camping bij de duinen. Daar loopt een man rond die vreemd doet. Wanneer er een bijzondere kaketoe verdwijnt, gaat het tweetal op onderzoek uit. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Kamperen
Leesniveau
AVI E4, AVI M5, AVI 6
Titel
Spekkie en Sproet en de verdwenen kaketoe
Auteur
Vivian den Hollander
Illustrator
Juliette de Wit
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, 2015 | Andere uitgaven
84 p. : ill.
ISBN
9789021616605 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Sproet gaat op vakantie en mag zijn beste vriendin Spekkie meenemen. Ze gaan kamperen. Op de camping zijn ze bang voor een vreemde man. Als er een kaketoe wordt vermist, verdenken ze hem ervan de kaketoe ontvoerd te hebben. Het tweetal gaat op onderzoek uit. Deel van de reeks 'Spekkie en Sproet'*. Het verhaal bevat herkenbare elementen zoals verdwalen, vooroordelen over vreemden en vriendschap. Het boek is ingedeeld in korte hoofdstukken die zeer regelmatig onderbroken worden door grijsgetinte pentekeningen. De illustraties, die fragmenten van het verhaal verbeelden, ondersteunen het verhaal goed. De tekst is gedrukt in een grote letter met schreef. De ruime interlinie, brede marges en wisselende regellengtes zorgen voor een rustige bladspiegel en zeer leesbare tekst. Een leuk en spannend avontuur. Vanaf ca. 7 jaar.

Spekkie en Sproet en het raadsel van Roderik

Spekkie en Sproet gaan de opa van Sproet bezoeken want hij heeft zijn enkel verzwikt. Opa woont in het koetshuis op het landgoed van jonkheer Roderik. Opa moest er een nieuw slot op de deur zetten want er was ingebroken. Wanneer de kinderen kennis maken met jonkheer Roderik merken ze dat die erg verward is. Hij heeft zelfs een diamanten halssnoer verstopt zodat de dieven het niet kunnen vinden, maar nu weet hij zelf niet meer waar. Spekkie maakt aantekeningen in haar notaboekje want ze is echt van plan om het snoer te vinden. Sproet vindt wel dat de bedienden zich nogal verdacht gedragen en ze beginnen aan hun detectivewerk. Met behulp van heel wat spekkies en de vindingrijkheid van haar vriendje Sproet lost Spekkie weer een zaak op. Een kasteel met een onderaardse gang en verborgen panelen is daar natuurlijk een ideaal decor voor. De kinderen beelden zich allerlei geheimen in, maar eigenlijk is alles te wijten aan de vergeetachtigheid van Roderik en de 'geheime' voorbereidingen vo…Lees verder

Spekkie en Sproet en de verdwenen kaketoe

Wanneer de mama van Sproet een weekje weg moet voor haar werk gaat papa Daan samen met Sproet enkele dagen kamperen in de duinen. Spekkie,het vriendinnetje van Sproet, mag mee. Wanneer ze op de camping aankomen, voelt Spekkie dat ze er spannende dingen gaan beleven. Ze houdt in elk geval haar boekje en haar potlood klaar om alles wat haar opvalt te noteren. De vrienden maken kennis met meneer Baas, die een mooie kaketoe heeft. Wanneer meneer Baas op een avond een discofuif organiseert, is er een stroomonderbreking en wordt iedereen opgesloten in de schuur. Zeer verdacht, vinden Spekkie en Sproet, want wanneer ze eindelijk uit de schuur komen, merkt meneer Baas dat zijn kaketoe ontvoerd is. De speurtocht kan beginnen! Weer een spannend verhaal voor de liefhebbers van Spekkie en Sproet. Ditmaal dacht Spekkie dat ze de dader vlug gevonden had maar ze zat er totaal naast en de oplossing kwam uit een andere hoek. Vlot geschreven, maar met zeer matige illustraties.


Over Vivian den Hollander

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Vivian den Hollander (Scheveningen, 25 oktober 1953) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Biografie

Vivian den Hollander werd in 1953 geboren in Scheveningen als Vivian Spaans. Van jongs af aan wilde zij schrijfster worden. Na de HBS overwoog ze Nederlands of journalistiek te gaan studeren, maar koos uiteindelijk voor de PABO. Na haar studie ging zij lesgeven op een basisschool in Gouda, waar zij veel ideeën voor haar latere werk opdeed. Terwijl zij werkte in het basisonderwijs, begon ze steeds fanatieker kinderverhalen te schrijven. In 1988 werd haar eerste boek, Kiki en Pim een tweeling van drie, uitgegeven. In 1992 verscheen haar boek Alleen beer mocht mee, een aangrijpend verhaal over voormalig Nederlands-Indië. Hierna ging het hard met haar schrijfcarrière. In 2000 zegde zij het onderwijs definitief vaarwel om fulltime schrijfster te worden. Naast schrijven bezoekt ze regelmatig scholen, bibliotheken en boekha…Lees verder op Wikipedia