Cd

De griezel cd

VOF de Kunst (uitvoerder)
+1
De griezel cd
×
De griezel cd De griezel cd
Doelgroep:
Alle leeftijden
Genre:
Titel
De griezel cd
Uitvoerder
VOF de Kunst
Uitgever
De Kunst, 2006
1 cd
EAN
8717703010688
CDR
LAX0528
Plaatsingssuggestie
Liedjes (ZIZO) 90 - Kinderrepertoire (NBLC) D9 - Kinder- en jeugdrepertoire (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kinderpopband VOF de Kunst zingt vijftien liedjes over griezelige zaken als de 'glieber-glibbertrol', spoken, spinnen, heksen, de griezelbus en het monster van Loch Ness. De teksten zijn van o.a. Paul van Loon, Annie M.G. Schmidt, Ivo de Wijs en Erik van Muiswinkel. De muziek is geschreven door o.a. Harry Bannink, Ocki Klootwijk, Nol Havens en Hans Klein. Aart Staartjes vertelt in een inleidend verhaal hoe de band via een brief gedwongen werd deze liedjes te maken in een griezelig kasteel. Deze al in 1994 uitgebrachte cd was jarenlang een groot succes bij veel kinderen. Niet ten onrechte, want de liedjes hebben zeer gevarieerde onderwerpen die vaak met enig understatement gebracht worden. Gecombineerd met de verschillende muziekgenres (o.a. Russische en Griekse stijl) blijft het geheel leuk en afwisselend. In 2006 is deze thema-cd opnieuw uitgebracht, voor de volgende generatie jeugdige griezelaars. Vanaf ca. 6 t/m 9 jaar.

Over VOF de Kunst

VOF de Kunst is een Nederlandse popgroep met als gezicht en zanger Nol Havens. In de jaren 80 scoorde de groep enkele hits met Nederlandstalige popsongs, later ging de groep zich vooral toeleggen op het zingen van kinderliedjes.

Ontstaan

VOF de Kunst werd opgericht in 1983 in Tilburg. De groep begon met twaalf leden. Hun eerste single Suzanne werd direct een nummer 1-hit in de Nationale Hitparade, overigens niet in de Top 40. Het nummer werd vertaald en uitgebracht in enkele andere landen, waar het ook een grote hit werd. Er werden meer dan 3 miljoen platen van Suzanne verkocht. Begin 1984 volgde de tweede single "Oude liefde roest niet", die ook een hit werd. Voor het internationale succes met dit nummer werd VOF in 1984 bekroond met de Conamus Exportprijs.

Europese tour

De groep ging zich daarna enige tijd toeleggen op Engelstalig werk. Er verschenen enkele Engelstalige al…Lees verder op Wikipedia