Cd

Dieren : alle liedjes uit de voorstelling

VOF de Kunst (uitvoerder)
+1
Dieren : alle liedjes uit de voorstelling
×
Dieren : alle liedjes uit de voorstelling Dieren : alle liedjes uit de voorstelling

Dieren : alle liedjes uit de voorstelling

Doelgroep:
Alle leeftijden
Genre:
Titel
Dieren : alle liedjes uit de voorstelling
Uitvoerder
VOF de Kunst
Uitgever
De Kunst, 2007
1 cd
EAN
8717703011203
CDR
LAX2169
Plaatsingssuggestie
Liedjes (ZIZO) 90 - Kinderrepertoire (NBLC) D9 - Kinder- en jeugdrepertoire (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op deze cd staan veertien liedjes die alle afkomstig zijn uit het vijfde kinderpopconcert van VOF de Kunst 'Dieren', waarmee zij in 2003 en 2004 langs de Nederlandse theaters toerden. Elk liedje wordt voorafgegaan door een gesprekje tussen de bandleden als inleiding op het komend liedje. Zo blijkt uit het eerste gesprekje dat deze cd 'een ode aan dieren en beesten' is. En wordt gevolgd door het eerste liedje met de titel Beestenlied. Vervolgens wordt er gesproken over huisdieren, favoriete dieren, dieren als beste vrienden etc. En wordt er gezongen over honden (Mijn hondje en ik), ratten (Ratjetoe), ezels (Blaken als de beste) en vissen (Het snertmakreeltje). Een vrolijke cd 'voor iedereen die van dieren houdt en voor de dieren zelf'.

Over VOF de Kunst

VOF de Kunst is een Nederlandse popgroep met als gezicht en zanger Nol Havens. In de jaren 80 scoorde de groep enkele hits met Nederlandstalige popsongs, later ging de groep zich vooral toeleggen op het zingen van kinderliedjes.

Ontstaan

VOF de Kunst werd opgericht in 1983 in Tilburg. De groep begon met twaalf leden. Hun eerste single Suzanne werd direct een nummer 1-hit in de Nationale Hitparade, overigens niet in de Top 40. Het nummer werd vertaald en uitgebracht in enkele andere landen, waar het ook een grote hit werd. Er werden meer dan 3 miljoen platen van Suzanne verkocht. Begin 1984 volgde de tweede single "Oude liefde roest niet", die ook een hit werd. Voor het internationale succes met dit nummer werd VOF in 1984 bekroond met de Conamus Exportprijs.

Europese tour

De groep ging zich daarna enige tijd toeleggen op Engelstalig werk. Er verschenen enkele Engelstalige al…Lees verder op Wikipedia