Cd

Dikkertje dap

VOF de Kunst (uitvoerder)
+1
Dikkertje dap
×
Dikkertje dap Dikkertje dap
Doelgroep:
Alle leeftijden
Titel
Dikkertje dap
Uitvoerder
VOF de Kunst
Uitgever
Kunst, 2006
1 cd
EAN
8717703011197
CDR
LAX0122
Plaatsingssuggestie
90 - Kinderrepertoire (NBLC) D9 - Kinder- en jeugdrepertoire (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

VOF de Kunst trad ruim twintig jaar geleden op met een aantal liedjes van Annie M.G. Schmidt in het televisieprogramma Sesamstraat. Liedjes zoals 'Pippeloentje gaat naar Engeland', 'De katten gaan naar Londen' en 'Dikkertje Dap' kregen een nieuw VOF-arrangement en kwamen uit op het succesvolle (platina) album ‘Dikkertje Dap’ (1990). Deze cd uit 2006 is dezelfde uitgave als die uit 2002 (Weton Wesgram), een jubileumuitgave waarop de liedjes te horen zijn in een opgefriste, opgeknapte en opnieuw opgenomen versies. De tijdloze liedjes in een eigen VOF de Kunst-stijl zullen jonge kinderen (en hun opvoeders) nog steeds aanspreken.

Over VOF de Kunst

VOF de Kunst is een Nederlandse popgroep met als gezicht en zanger Nol Havens. In de jaren 80 scoorde de groep enkele hits met Nederlandstalige popsongs, later ging de groep zich vooral toeleggen op het zingen van kinderliedjes.

Ontstaan

VOF de Kunst werd opgericht in 1983 in Tilburg. De groep begon met twaalf leden. Hun eerste single Suzanne werd direct een nummer 1-hit in de Nationale Hitparade, overigens niet in de Top 40. Het nummer werd vertaald en uitgebracht in enkele andere landen, waar het ook een grote hit werd. Er werden meer dan 3 miljoen platen van Suzanne verkocht. Begin 1984 volgde de tweede single "Oude liefde roest niet", die ook een hit werd. Voor het internationale succes met dit nummer werd VOF in 1984 bekroond met de Conamus Exportprijs.

Europese tour

De groep ging zich daarna enige tijd toeleggen op Engelstalig werk. Er verschenen enkele Engelstalige al…Lees verder op Wikipedia