Dvd

0743219401694
CDR
JKD0498
78 - Pop (NBLC) P - Populaire muziek (Vlaams muziekschema)

Besprekingen

De bekendste groep uit Limburg trad op 6 april 2002 voor het eerst op in Ahoy te Rotterdam. De popband vierde met al haar fans het 10-jarige bestaan. Volumia! werd in 1992 als gelegenheidsformatie opgericht door gitarist/manager H.P. Nieskens. Met hun herkenbare Nederlandstalige nummers zijn zij in tien jaar regelmatig op de hitlijsten beland. Het concert wordt voorafgegaan door een 'voorprogramma' waarin de band drie nummers van anderen speelt en dan is de hoofdmoot aan de beurt: een concert vol energie en een paar traantjes, waarin alle belangrijke nummers uit 10 jaar aan bod komen. Sfeervol in beeld gebracht, met regelmatige beelden van het publiek dat ook vocaal duidelijk aanwezig is.

Over Volumia!

CC BY 3.0 - Foto van/door Van der Aa C

Volumia! was een Nederlandse popband die actief was tussen 1992 en 2002. De band was afkomstig uit Heerlen en bestond uit negen personen. Leadzanger en pianist Xander de Buisonjé fungeerde als het gezicht van de groep.

Volumia! begon als coverband, maar groeide uit tot een nederpopband met eigen songs. Grote hits werden gescoord met de nummers Afscheid en Hou me vast (beide in 1998). De groep verkocht in totaal bijna 1 miljoen cd's.

Biografie

In 1992 werd Volumia! opgericht door artiestenmanager en gitarist Hans Paul Nieskens, die als hobby een bandje begon. De naam van de groep werd afgeleid van de studentenvereniging Volupia; het was in de beginjaren dan ook vooral een studentenband. In 1993 kreeg de groep zijn definitieve bezetting.

Al gauw slaagde Volumia! erin veel populariteit te verwerven, vooral in het live-circuit. In 1995 verscheen het live-album Mooi, mooi, mooi!, met daarop de eerst…Lees verder op Wikipedia