Boek
Nederlands

Jens en de slaapbus

Vrouwke Klapwijk (auteur), Andrea Kruis (illustrator)
+1
Jens en de slaapbus
×
Jens en de slaapbus Jens en de slaapbus
In de reeks:
Jens; 1
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Oom Rik heeft een oude bus gekocht. Hij knapt die op in de schuur bij Jens. Jens helpt mee. Waar zou de eerste rit heen gaan? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Familie, Kamperen
Leesniveau
AVI M3, AVI E3, AVI 3
Titel
Jens en de slaapbus
Auteur
Vrouwke Klapwijk
Illustrator
Andrea Kruis
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Callenbach, 2015
48 p. : ill.
ISBN
9789026621451 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Oom Rik heeft een oude bus gekocht. Hij knapt die op in de schuur bij Jens. Natuurlijk helpt Jens mee. De proefrit gaat naar een eng bos waar ze de nacht doorbrengen. Vlot lopend verhaal in korte hoofdstukken, waarbij de woordkeus is afgestemd op het leesniveau van beginnende lezers, AVI-E3. Er wordt een schreefloze letter gebruikt met een ruime bladspiegel. Hoofdletters worden niet gebruikt, leestekens wel. Om woorden te benadrukken worden ze groter afgedrukt; de keus lijkt willekeurig. Elk hoofdstuk heeft een bijpassende grote of kleinere tekening uitgevoerd in zwart-wit-grijze aquareltechniek. Geschikt boekje voor beginnende lezers om zelfstandig te lezen. Met gekleurde tekening van Jens en de rode bus voorop. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Vrouwke Klapwijk

Vrouwke Klapwijk (Soesterberg, 21 juni 1956) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en voormalig lerares.

Biografie

Jeugd en opleiding

Klapwijk groeide op als oudste in een protestants gezin van vijf kinderen. Na de lagere school in Soesterberg ging ze naar de havo in Amersfoort en bezocht ze de pabo. Na haar studies was ze een tijdje werkzaam als leerkracht op de Groen van Prinstererschool in Bunschoten-Spakenburg.

Loopbaan

Klapwijk signeerde in 1991 haar eerste boek Bas haalt zijn A. Daarnaast is ze werkzaam als intern begeleidster op een basisschool en helpt ze kinderen met leerproblemen. In 2002 richtte ze in Voorthuizen haar adviesbureau "De Kinderboekenwijzer" op, waar ze scholen en bibliotheken adviseert over de aanschaf van kinderboeken. Momenteel schrijft ze vele kinderboeken met de illustratoren als Fija Philips-Meijer, …Lees verder op Wikipedia

Suggesties