Boek
Nederlands

Jens kampeert bij de boer

Vrouwke Klapwijk (auteur), Andrea Kruis (illustrator)
+1
Jens kampeert bij de boer
×
Jens kampeert bij de boer Jens kampeert bij de boer
In de reeks:
Jens; 2
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Jens is een week bij boer Harm. Jens helpt hem vaak. Er komt een kalf bij. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Boerderijen
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Jens kampeert bij de boer
Auteur
Vrouwke Klapwijk
Illustrator
Andrea Kruis
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Callenbach, 2016
58 p. : ill.
ISBN
9789026621611 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Jens moeder plant op de iPad een weekje vakantie op een boerderijcamping. Jens wil liever naar een park met een kartbaan en een zwembad. Eerst mokt hij nog, maar als boer Harm hem zegt dat hij wel een sterke knecht kan zijn, draait hij bij. Hij helpt mee, raakt bevriend met Tess, ziet een kalfje geboren worden, valt van de skelter en doet mee met het kampvuur. Verhaal voor beginnende lezers, zonder hoofletters, in korte zinnen soms over twee regels, AVI-M3. Grote letter, met bij nadruk op een woord/enkele woorden een nog grotere druk. Veel wit op de pagina. In de belevenissen van Jens is basale informatie over het leven op een boerderij verwerkt: koeien moeten gemolken, stallen uitgemest. De stripachtige tekeningen geven het een eigentijdse uitstraling, evenals sommige woorden: vet koel. Dit is het tweede, los te lezen verhaal over Jens. Wel enkele slordigheidjes of minder mooi van taal. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Vrouwke Klapwijk

Vrouwke Klapwijk (Soesterberg, 21 juni 1956) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en voormalig lerares.

Biografie

Jeugd en opleiding

Klapwijk groeide op als oudste in een protestants gezin van vijf kinderen. Na de lagere school in Soesterberg ging ze naar de havo in Amersfoort en bezocht ze de pabo. Na haar studies was ze een tijdje werkzaam als leerkracht op de Groen van Prinstererschool in Bunschoten-Spakenburg.

Loopbaan

Klapwijk signeerde in 1991 haar eerste boek Bas haalt zijn A. Daarnaast is ze werkzaam als intern begeleidster op een basisschool en helpt ze kinderen met leerproblemen. In 2002 richtte ze in Voorthuizen haar adviesbureau "De Kinderboekenwijzer" op, waar ze scholen en bibliotheken adviseert over de aanschaf van kinderboeken. Momenteel schrijft ze vele kinderboeken met de illustratoren als Fija Philips-Meijer, …Lees verder op Wikipedia

Suggesties