Boek
Nederlands

Jens wordt soldaat

Vrouwke Klapwijk (auteur), Andrea Kruis (illustrator)
+1
Jens wordt soldaat
×
Jens wordt soldaat Jens wordt soldaat
In de reeks:
Jens; 3
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Jens mag met zijn vriend Sven naar een bootcamp: een fitnesskamp in het bos. Daar krijg je sterke spieren. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Familie, Soldaten
Leesniveau
AVI E3, AVI 2, AVI 3
Titel
Jens wordt soldaat
Auteur
Vrouwke Klapwijk
Illustrator
Andrea Kruis
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij Callenbach, 2017
56 p. : ill.
ISBN
9789026622106 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 17 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Oom Rik heeft een plan: hij neemt Jens en zijn vriend Sven mee naar een 'bootcamp' in het bos. Deze Engelse term legt de schrijfster uit. Jens kan daar sterke spierballen krijgen. Al lezend ervaart de lezer net als de twee vrienden wat een bootcamp inhoudt: zware fitnessoefeningen, snel rugzak in- en uitpakken en bed opmaken, rondjes rennen, onder een net doorkruipen - precies zoals soldaten moeten doen. Hier verwijst de titel naar. Dit derde* boek over Jens, dat los te lezen is, heeft korte zinnen van maximaal negen woorden van één of twee lettergrepen, soms doorlopend over de volgende regel. Twintig getitelde hoofdstukken in vette letter; soms wordt ook in de tekst een vette, grotere letter gebruikt. Veel wit op de bladzijden. De gewassen stripachtige pentekeningen van divers formaat, verluchtigen de tekst. Aantrekkelijke leesoefenstof, met name voor jongens, al is er wel een meisje bij de groep. Zelfstandig te lezen na ca. een jaar leesonderwijs, vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Vrouwke Klapwijk

Vrouwke Klapwijk (Soesterberg, 21 juni 1956) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en voormalig lerares.

Biografie

Jeugd en opleiding

Klapwijk groeide op als oudste in een protestants gezin van vijf kinderen. Na de lagere school in Soesterberg ging ze naar de havo in Amersfoort en bezocht ze de pabo. Na haar studies was ze een tijdje werkzaam als leerkracht op de Groen van Prinstererschool in Bunschoten-Spakenburg.

Loopbaan

Klapwijk signeerde in 1991 haar eerste boek Bas haalt zijn A. Daarnaast is ze werkzaam als intern begeleidster op een basisschool en helpt ze kinderen met leerproblemen. In 2002 richtte ze in Voorthuizen haar adviesbureau "De Kinderboekenwijzer" op, waar ze scholen en bibliotheken adviseert over de aanschaf van kinderboeken. Momenteel schrijft ze vele kinderboeken met de illustratoren als Fija Philips-Meijer, …Lees verder op Wikipedia

Suggesties