Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Caribische reis

V.S. Naipaul (auteur)
Verslag van een reis in de jaren '60 door het Caribisch gebied, Brits Guyana en Suriname.
Titel
Caribische reis
Auteur
V.S. Naipaul
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
The middle passage
Uitgever
Amsterdam: De Arbeiderspers, 1993 | Andere uitgaves
268 p.
ISBN
90-295-3176-2

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 21 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In de jaren zestig maakte V.S. Naipaul een reis door het Caribische gebied. In dit persoonlijk gekleurde reisverslag beschrijft hij het politieke, sociale en culturele leven van de eilanden en vasteland (met een apart hoofdstuk over Suriname) en duikt hij onder in de geschiedenis van het Caribisch gebied. V.S. Naipaul is uitgegroeid tot een van de belangrijkste Engelsschrijvende auteurs ter wereld. Naipaul is een ietwat 'elitair' reizer: hij beschouwt de situatie van de Caribische eilanden vanuit een intellectueel standpunt. Daardoor heeft het boek af en toe iets 'docerends', hoewel dit ruimschoots wordt goedgemaakt door de feilloze portretten van individuen en culturen en de fijne humor. Prachtig proza, degelijk vertaald. Pocketeditie.

Over V.S. Naipaul

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door JackNL

Vidiadhar Surajprasad Naipaul (Chaguanas (Trinidad en Tobago), 17 augustus 1932 – Londen, 11 augustus 2018), beter bekend als V.S. Naipaul, was een Brits schrijver.

Biografie

Naipuls ouders kwamen vanuit India naar Trinidad om daar te werken. Na zijn geboorte woonde hij bij zijn moeders familie, en leerde pas op zesjarige leeftijd zijn vader kennen, die als journalist voor de Trinidad Guardian aan het werk was. Het verhaal van zijn jeugd en van zijn vader werd door Naipaul verwerkt in zijn boek Een huis voor meneer Biswas.

In 1950 kreeg hij een beurs voor een studie aan de universiteit in Oxford, Engeland, en na zijn studie werkte hij een aantal jaren als freelance journalist voor de BBC, maar al snel wijdde hij zich volledig aan het schrijven van boeken.

Naast zijn romans was Naipaul bekend om zijn reisverhalen die spelen in onder andere India, Zaïre, Oeganda, Iran, Pakistan en Indonesië.

Lees verder op Wikipedia