Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Onder de gelovigen : een reis door de islam

V.S. Naipaul (auteur), Tinke Davids (vertaler)
+1
Onder de gelovigen : een reis door de islam
×
Onder de gelovigen : een reis door de islam Onder de gelovigen : een reis door de islam

Onder de gelovigen : een reis door de islam

Genre:
Verslag van een reis door Indonesie͏̈, Iran, Maleisie͏̈ en Pakistan, waarbij de aandacht van de schrijver vooral uitgaat naar de invloed van de Islam op deze landen.
Titel
Onder de gelovigen : een reis door de islam
Auteur
V.S. Naipaul
Vertaler
Tinke Davids
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Among the believers
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Atlas Contact, 2018 | Andere uitgaven
547 p.
ISBN
9789045038230 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De centrale vraag in dit verslag van een reis door Iran, Pakistan, Maleisië en Indonesië is of de ontwikkeling van die landen beïnvloed wordt door de islamitische renaissance. De schrijver (1932-2018) heeft eigenlijk zijn antwoord daarop al klaar: zij glijden onontkoombaar af naar chaos en verstarring, die alle kansen op ontwikkeling bij voorbaat onmogelijk maken. Hij ziet de opkomst van het islamitisch fundamentalisme meer als een reactie op de botsing van de westerse cultuur met de traditionele, een reactie die zich vooral uit in een machteloze agressie tegen alles wat westers is. De auteur ziet daaruit niets positiefs voortkomen en voorziet een donkere toekomst voor die landen. Zijn pessimistische kijk op de gebeurtenissen maakt hem niet alleen blind voor iedere positieve ontwikkeling, maar versterkt hem ook in zijn tamelijk onkritische verering van de westerse beschaving, zoals die zich met name in de Verenigde Staten heeft ontwikkeld. Ondanks deze beperkingen zijn Naipauls ideeën…Lees verder

Over V.S. Naipaul

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door JackNL

Vidiadhar Surajprasad Naipaul (Chaguanas (Trinidad en Tobago), 17 augustus 1932 – Londen, 11 augustus 2018), beter bekend als V.S. Naipaul, was een Brits schrijver.

Biografie

Naipuls ouders kwamen vanuit India naar Trinidad om daar te werken. Na zijn geboorte woonde hij bij zijn moeders familie en leerde pas op zesjarige leeftijd zijn vader kennen, die als journalist voor de Trinidad Guardian aan het werk was. Het verhaal van zijn jeugd en van zijn vader werd door Naipaul verwerkt in zijn boek Een huis voor meneer Biswas.

In 1950 kreeg hij een beurs voor een studie aan de universiteit in Oxford, Engeland, en na zijn studie werkte hij een aantal jaren als freelance journalist voor de BBC, maar al snel wijdde hij zich volledig aan het schrijven van boeken.

Naast zijn romans was Naipaul bekend om zijn reisverhalen die spelen in onder andere India, Zaïre, Oeganda, Iran, Pakistan en Indonesië.

<…Lees verder op Wikipedia