Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Terug naar India

V.S. Naipaul (auteur)
+1
Terug naar India
×
Terug naar India Terug naar India

Terug naar India

In de reeks:
Genre:
Verslag van een langdurig bezoek aan India in 1989.
Titel
Terug naar India
Auteur
V.S. Naipaul
Uniforme titel
India : a million mutinies now
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
India : a million mutinies now
Uitgever
[Amsterdam]: Eldorado, 2007 | Andere uitgaves
562 p.
ISBN
9789047100430

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 24 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Verslag van een langdurig bezoek aan India. De grote veranderingen die het land de laatste decennia heeft ondergaan, worden gesignaleerd in een niet aflatende stroom interviews met mensen uit diverse bevolkingslagen, in historische noties, in dialectische gedachten, in interpretaties en in situatieschetsen. Naipaul is van Indiase afkomst, doch heeft er nooit gewoond. Zo kan hij de nodige distantie en objectiviteit betrachten. Dit boek is de weerslag van zijn derde grote bezoek aan India. Vergeleken met zijn visies uit 1964 en 1978 ontwikkelde Naipaul een positiever kijk op India's toekomstperspectief. Het natuurlijk vooroordeel dat India verstard is door tradities en bureaucratie, begint plaats te maken voor een geloof in meer individualiteit en dynamiek. Als positieve tendens wordt een groeiende sociale mobiliteit geconstateerd doordat het kastenstelsel minder rigide wordt. Anderzijds wordt niet ingegaan op de vraag of India de steeds meer ontbrandende strijd tussen kasten onderling,…Lees verder

Over V.S. Naipaul

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door JackNL

Vidiadhar Surajprasad Naipaul (Chaguanas (Trinidad en Tobago), 17 augustus 1932 – Londen, 11 augustus 2018), beter bekend als V.S. Naipaul, was een Brits schrijver.

Biografie

Naipuls ouders kwamen vanuit India naar Trinidad om daar te werken. Na zijn geboorte woonde hij bij zijn moeders familie, en leerde pas op zesjarige leeftijd zijn vader kennen, die als journalist voor de Trinidad Guardian aan het werk was. Het verhaal van zijn jeugd en van zijn vader werd door Naipaul verwerkt in zijn boek Een huis voor meneer Biswas.

In 1950 kreeg hij een beurs voor een studie aan de universiteit in Oxford, Engeland, en na zijn studie werkte hij een aantal jaren als freelance journalist voor de BBC, maar al snel wijdde hij zich volledig aan het schrijven van boeken.

Naast zijn romans was Naipaul bekend om zijn reisverhalen die spelen in onder andere India, Zaïre, Oeganda, Iran, Pakistan en Indonesië.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties