Boek
Nederlands

De brandweerauto die verdween

Per Wahlöö (auteur), Hugo Kuipers (vertaler)
In een haven wordt een lijk aangetroffen. Vervolgens vindt er een zelfmoord plaats. Een derde persoon berooft zich eveneens van het leven, uit angst vermoord te worden. Maar waarom schreef een van hen vlak voor zijn dood de naam van Martin Beck op een blocnote?
Titel
De brandweerauto die verdween
Auteur
Per Wahlöö
Vertaler
Hugo Kuipers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Brandbilen som försvann
Uitgever
Amsterdam: Lebowski, 2017
224 p.
Verschijningsdatum
03-05-2017
ISBN
9789048831739 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Per Wahlöö

CC BY 3.0 - Foto van/door Dr. Jost Hindersmann Krimidoedel

Sjöwall en Wahlöö is de naam waaronder het Zweedse schrijversechtpaar Maj Sjöwall en Per Wahlöö een boekenreeks van tien maatschappijkritische misdaadromans publiceerde tussen 1965 en 1975. De serie vormde een breuk met traditionele detectives, omdat voor het eerst het genre gebruikt werd om het functioneren van de politie en de maatschappij aan de orde te stellen.

De beide journalisten ontmoetten elkaar in 1961 bij een uitgeverij, gingen samenwonen in 1962, kregen twee zonen (Tetz en Jens) en besloten een serie detectives te schrijven met een doel: aantonen dat ook in de door sociaaldemocratische regeringen opgebouwde Zweedse welvaartsstaat misdaad en onrecht welig tierden. Sjöwall en Wahlöö waren actieve marxisten en tegen het eind van de serie overwegen enkele hoofdrolspelers lid te worden van de communistische partij.

Voordat ze zich toelegden op het schrijven waren de echtgenoten werkzaam als journalist en vertaler. Ze vertaalden onder meer we…Lees verder op Wikipedia

Suggesties