Dvd
Nederlands

Het Koninkrijk : Indonesië & Suriname

Aan de hand van persoonlijke verhalen wordt ingegaan op 'de andere kant' van 200 jaar koninkrijk: de kant van hen die gekoloniseerd werden of tot slaven werden gemaakt.
Bevat
Aflevering 1 Indonesië
Aflevering 2 Suriname
Titel
Het Koninkrijk : Indonesië & Suriname
Auteur
Waldemar Torenstra Eelco Bosch van Rozenthal
Taal
Nederlands
Uitgever
NOS, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
93 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8718627222911
Plaatsingssuggestie
Nederland 949 (SISO) Landen ; Landen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Met 'Het koninkrijk', een serie documentaires, bestrijkt de NOS 200 jaar geschiedenis. In de delen 1-5* (2013) werden aan de hand van kleine persoonlijke verhalen de levensverhalen van koningen Willem I, II en III verteld. In twee vervolgdelen (2015) gaan Waldemar Torenstra en Eelco Bosch van Rosenthal in op de andere kant, de kant van hen die gekoloniseerd werden of tot slaven werden gemaakt. Zij die aan het woord komen vertellen verbluffende verhalen: in Suriname vooral oraal bewaard gebleven omdat het de slaven verboden was te schrijven. In Indonesië door onderdrukking die uitmondde in een opstand onder prins Diponegoro, die werd bedrogen door het Nederlandse gezag. Ook Multatuli komt in beeld, de opkomst van vrijheidsstrijders en hoe zij door Nederland werden gestraft. Door de luchtige aanpak van beide NOS-reporters zijn de documentaires ook zeer geschikt voor jeugdige kijkers. Het wordt in ieder geval duidelijk dat mensen aan de 'andere kant' een eigen kijk op en beleving van de …Lees verder

Over Waldemar Torenstra

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door unknown photographer (exif: Aad Meijer), Ministerie van Buitenlandse Zaken

Waldemar Govinda Torenstra (Amsterdam, 29 maart 1974) is een Nederlands acteur, presentator en programmamaker. Hij werkte jaren als vaste acteur bij het NNT (Noord Nederlands Toneel).

Biografie

Na zijn eindexamen vwo begon hij aan een studie Economie aan de Universiteit van Amsterdam, maar uiteindelijk koos hij toch voor het theater. Hij was te zien in producties als Hamlet en De Grote Vriendelijke Reus. Nadat hij zich bij het Noord Nederlands Toneel aangesloten had, was hij te zien in de producties Sympathy for the Devil, Othello en Lenny Bruce. In het najaar van 2006 speelde hij de hoofdrol in vrije theaterproductie Moordspel. In 2013 speelde hij ook een van de drie mannelijke hoofdrollen in Divorce.

Torenstra speelde de rol van Gerrit in de speelfilm Ja zuster, nee zuster in 2002. Op televisie was hij als Sven twee seizoenen te zien in de serie De Band (VAR…Lees verder op Wikipedia

Suggesties