Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Mijn neefjes zijn wolven

Wally De Doncker (auteur), Anne Westerduin (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Kjelle voelt zich alleen.Zijn moeder heeft het erg druk met het café, dat ze samen met haar nieuwe vriend Jos openhoudt.Toch droomt Kjelle ervan om net als Superman te worden.De hond Jaza en de gekke goeierd Rudy zijn zijn vrienden. Maar op school heeft hij het af en toe zwaar te verduren. En soms komen Jens,Karl en Stef naar het café.

Onderwerp
Pesten
Titel
Mijn neefjes zijn wolven
Auteur
Wally De Doncker
Illustrator
Anne Westerduin
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Davidsfonds, 1998 | Andere uitgaven
79 p. : ill.
ISBN
90-6565-841-6 9789065658418

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Wally De Doncker

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Svklimkin

Wally De Doncker (Tielt, 19 mei 1958) is een Vlaams jeugdauteur.

Biografie

De Doncker was leraar leesbevordering op de lagere school van het college van Dendermonde en is de grondlegger van de taalleesmethode "Leesdraak". Voor een aantal Vlaamse en Nederlandse tijdschriften schrijft hij bijdragen over de internationale dimensie van de kinder- en de jeugdliteratuur. Verder was hij president van IBBY-Internationaal (2014-2018) en maakte hij deel uit van de redactieraad van het Amerikaanse kritisch-literaire tijdschrift over kinder- en jeugdliteratuur "The Lion and the Unicorn". Samen met vier andere Belgen kreeg hij in 2006 een aparte biografie in de Amerikaanse "Oxford Encyclopedia of Children's Literature".

Op 11 september 2008 werd hij in Kopenhagen door de algemene vergadering verkozen om te zetelen in het tienkoppig wereldbestuur van IBBY (The International Board on Books for Young People, een ngo die valt onder de koe…Lees verder op Wikipedia

Suggesties