Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Schim

Wally De Doncker (auteur), Kristof Devos (illustrator)
Lars en zijn schaduw kunnen het goed met elkaar vinden. Als het nieuwe maan is, verwisselen ze van gedaante: Lars wordt Schim en Schim wordt Lars. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Schim
Auteur
Wally De Doncker
Illustrator
Kristof Devos
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2015
96 p. : ill.
ISBN
9789059086241 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Lars is een fantasievol jongetje dat vriendschap sluit met zijn eigen schaduw. Ze voeren filosofisch getinte gesprekken met elkaar, hoewel niemand anders Lars’ schaduw, Schim genaamd, kan horen. Dat levert zo nu en dan ongemakkelijke situaties op. Als het nieuwe maan is, is Lars Schim geworden. En hoewel met name mama merkt dat er iets veranderd is, heeft niemand weet van deze verwisseling. Beiden genieten, maar uiteindelijk nemen ze toch hun eigen plaats weer in. Het boek is zorgvuldig gemaakt, met gebruikmaking van grijsblauwe en oranje pagina’s en fijnzinnige illustraties in deze tinten, die knap de wereld van Lars weergeven. De royale lay-out maakt het prettig leesbaar. Niet een boek om ieder kind in handen te geven, maar wie mee kan in de dromerige, filosofische sfeer zal aan het denken gezet worden en genieten van deze fraaie uitgave. Voor fijnproevers vanaf ca. 9 jaar.

Over Wally De Doncker

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Svklimkin

Wally De Doncker (Tielt, 19 mei 1958) is een Vlaams jeugdauteur.

Biografie

De Doncker probeert in zijn boeken heel alert te reageren op wat er rondom hem gebeurt. De gebeurtenissen in zijn leven (of van mensen rondom hem heen) zijn zijn voornaamste inspiratiebron. Hij probeert zowel kinderen als volwassenen te boeien. Dat lijkt hem nog te lukken ook, want zijn boeken zijn verkrijgbaar in meer dan achttien landen.

De Doncker was leraar leesbevordering op de lagere school van het college van Dendermonde en is de grondlegger van de taalleesmethode "Leesdraak". Voor een aantal Vlaamse en Nederlandse tijdschriften schrijft hij bijdragen over de internationale dimensie van de kinder- en de jeugdliteratuur. Verder was hij president van IBBY-Internationaal (2014-2018) en maakte hij deel uit van de redactieraad van het Amerikaanse kritisch-literaire tijdschrift over kinder- en jeugdliteratuur "The Lion and the Unicorn". Samen met …Lees verder op Wikipedia