Boek
Nederlands

Van A tot Zet

Wally De Doncker (auteur), Jurgen Walschot (auteur)
+1
Van A tot Zet
×
Van A tot Zet Van A tot Zet
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
De letters van het alfabet stellen zich voor aan de hand van verhaaltjes over hun vorm, klank of plaats. Prentenboek met illustraties in gemengde techniek en een cd met luisterliedjes. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Letters, Tellen
Titel
Van A tot Zet
Auteur
Wally De Doncker Jurgen Walschot
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Leuven: Davidsfonds/Infodok, 2010 | Andere uitgaves
[128] p. : ill. + cd
ISBN
9789059083356 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit kunstzinnig vormgegeven boek stellen de 26 letters van het alfabet zich voor. Aan elke letter worden twee tot vier pagina’s besteed. Zo wordt de letter E vergeleken met een skelet en komen de verschillende klanken van de E aan bod. Daarnaast worden er grappige en filosofische verhaaltjes over de letters verteld. Er wordt gebruikgemaakt van veel verschillende lettertypen in diverse kleuren en maten. Soms moet het boek overdwars of helemaal omgedraaid worden om de teksten te kunnen lezen. De geïntegreerde illustraties doen wat kinderlijk aan. Het boek bevat een cd met luisterliedjes en verhaaltjes die het een extra dimensie geven. Op het oranje omslag is de titel weergegeven in speelse letters. Wat met name opvalt aan dit boek is de fraaie vormgeving. Beslist geen standaard alfabetboek. Geschikt voor taalgevoelige kinderen vanaf ca. 6 jaar en hun ouders.

Over Wally De Doncker

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Svklimkin

Wally De Doncker (Tielt, 19 mei 1958) is een Vlaams jeugdauteur.

Biografie

De Doncker was leraar leesbevordering op de lagere school van het college van Dendermonde en is de grondlegger van de taalleesmethode "Leesdraak". Voor een aantal Vlaamse en Nederlandse tijdschriften schrijft hij bijdragen over de internationale dimensie van de kinder- en de jeugdliteratuur. Verder was hij president van IBBY-Internationaal (2014-2018) en maakte hij deel uit van de redactieraad van het Amerikaanse kritisch-literaire tijdschrift over kinder- en jeugdliteratuur "The Lion and the Unicorn". Samen met vier andere Belgen kreeg hij in 2006 een aparte biografie in de Amerikaanse "Oxford Encyclopedia of Children's Literature".

Op 11 september 2008 werd hij in Kopenhagen door de algemene vergadering verkozen om te zetelen in het tienkoppig wereldbestuur van IBBY (The International Board on Books for Young People, een ngo die valt onder de koe…Lees verder op Wikipedia

Suggesties