Daisy
Nederlands

Zout is soms zoet

Wally De Doncker (auteur), Veerle Govers (verteller)
+1
Zout is soms zoet
×
Zout is soms zoet Zout is soms zoet
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
In de houtzagerij verdient Brent een zakcentje en luistert hij naar de verhalen van de broers Petrus en Albert. Hij heeft een goede band met Albert, hetgeen hem helpt om de dood van zijn vader te verwerken. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Fantaseren
Titel
Zout is soms zoet
Auteur
Wally De Doncker
Verteller
Veerle Govers  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2003
1 cd
Speelduur
03:12:34
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem Geconverteerd boek

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 4 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dagelijks komt Brent bij Petrus en Albert in de houtzagerij. Hij verdient er een zakcentje, luistert naar de verhalen en speelt mee met de fantasieën van Albert, die 'top secret' als spion de in het dorp aanwezige organisatie Pro Geweld afluistert en wil ontmaskeren. Onderhuids en al observerend speelt zich bij Brent veel af: het missen van zijn overleden vader, het waarom van de dingen en de band die hij krijgt met Albert. Een moeilijk, gevoelig en licht absurd verhaal met meer lagen en geschreven in volwassen taal. De grijze, bijna surrealistische zwartwitte tekeningen geven het een sinister tintje. Voor een selecte groep leesgrage kinderen vanaf ca. 10 jaar.

Over Wally De Doncker

Wally De Doncker (Tielt, 19 mei 1958) is een Vlaams jeugdauteur.

Biografie

De Doncker probeert in zijn boeken heel alert te reageren op wat er rondom hem gebeurt. De gebeurtenissen in zijn leven (of van mensen rondom hem heen) zijn zijn voornaamste inspiratiebron. Hij probeert zowel kinderen als volwassenen te boeien. Dat lijkt hem nog te lukken ook, want zijn boeken zijn verkrijgbaar in meer dan achttien landen.

De Doncker was leraar leesbevordering op de lagere school van het college van Dendermonde en is de grondlegger van de taalleesmethode "Leesdraak". Voor een aantal Vlaamse en Nederlandse tijdschriften schrijft hij bijdragen over de internationale dimensie van de kinder- en de jeugdliteratuur. Verder is hij president van IBBY-Internationaal en maakte hij deel uit van de redactieraad van het Amerikaanse kritisch-literaire tijdschrift over kinder- en jeugdliteratuur "The Lion and the Unicorn". Samen met vier andere B…Lees verder op Wikipedia

Suggesties