101 dalmatiërs

Walt Disney (auteur)

101 dalmatiërs

Doelgroep:
Alle leeftijden
De vijftien puppy's van Pongo en Perdita worden gestolen. Ze gaan op zoek en worden geholpen door veel andere dieren. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
101 dalmatiërs
Auteur
Walt Disney
Taal
Nederlands
Uitgever
Aartselaar: Deltas, 1996 | Andere uitgaves
[61] p. : ill.
ISBN
90-243-6070-6

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De dalmatiërs Pongo en Perdita hebben vijftien puppy's gekregen. Ze worden gestolen door Cruella DeVil die bontjassen van ze wil maken. De ouders gaan op zoek en komen er via het hondenalarm achter waar de puppy's zijn. Zullen ze op tijd zijn om ze te redden? Een spannend verhaal waar de dieren op een leuke manier elkaar te hulp komen. Er worden veel slimme listen bedacht om Cruella DeVil op een dwaalspoor te brengen. Een sterk ingekorte versie van het verhaal van de gelijknamige Disney-film. Het is goed te volgen, zeker als je de film hebt gezien. De namen zijn in het Engels, terwijl er ook versies met vertaalde namen bestaan. Het verhaal is gedrukt in een duidelijke letter. Bevat veel kleurige illustraties uit de film. Het verhaal kent geen afgebakende hoofdstukken en de paginanummers ontbreken. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Over Walt Disney

Walter (Walt) Elias Disney (Chicago, 5 december 1901 – Los Angeles, 15 december 1966) was een Amerikaans tekenaar, filmproducent, filmregisseur, scenarioschrijver, stemacteur, animator, zakenman, entertainer, internationaal icoon en een filantroop.

Disney is met name bekend vanwege zijn vernieuwingen in de animatiefilm-industrie. Als medeoprichter (samen met zijn broer Roy Oliver Disney) van Walt Disney Productions, later omgedoopt tot The Walt Disney Company, werd Disney een van de bekendste filmproducenten ter wereld. Disney won op persoonlijke titel 22 Oscars en werd 59 keer genomineerd met een record van vier Oscars in één jaar, en nog drie ere-Oscars (waarvan de eerste voor de creatie van Mickey Mouse in 1932), wat hem tot de persoon maakt die de meeste Oscars ooit heeft gewonnen. Ook won hij 7 Emmy Awards en vele andere prijzen in binnen- en buitenland. Een groot aantal van zijn films is opgenomen in het National Film Registry. The Walt Disney Company had in 201…Lees verder op Wikipedia