Boek
Nederlands

101 dalmatiërs

Walt Disney (auteur)
+1
101 dalmatiërs
×
101 dalmatiërs 101 dalmatiërs

101 dalmatiërs

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De vijftien pups van Pongo en Perdita worden gestolen door Cruella DeVil, omdat zij graag een mantel van dalmatie͏̈rvelletjes wil. Prentvertelling met illustraties uit de tekenfilm. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
101 dalmatiërs
Auteur
Walt Disney
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Aartselaar: Deltas, 2012 | Andere uitgaves
[60] p. : ill.
ISBN
9789044733907 (hardback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Boekadaptie* van de Disney animatiefilm '101 Dalmatiërs'. Zowel voor de dalmatiër Pongo als voor zijn baasje Roger is het liefde op het eerste gezicht; Pongo 'trouwt' met Perdita en Roger met haar baasje Anita. Al gauw krijgt het eerste echtpaar vijftien pups. Een oude vriendin van Anita, Cruella DeVil, wil ze allemaal kopen, maar de pups zijn niet te koop. Omdat Cruella per se een mantel van echte dalmatiërvelletjes wil, laat ze pups stelen. Zal het Pongo en Perdita lukken om hun pups te bevrijden? De welbekende illustraties in kleur (fragmenten uit de Disney-film) staan over twee aflopende pagina's. De tekst doet voor het merendeel verslag van de gebeurtenissen die niet staan afgebeeld en bevat te veel bijvoeglijke naamwoorden en te lange zinnen. In het verhaal ontbreken de verbanden, waardoor er grote sprongen in het perspectief ontstaan en er voor de lezer veel vragen overblijven. Aantrekkelijk gewatteerd omslag. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Over Walt Disney

Walter (Walt) Elias Disney (Chicago, 5 december 1901 – Los Angeles, 15 december 1966) was een Amerikaans filmproducent, filmregisseur, scenarioschrijver, stemacteur, animator, zakenman, entertainer, internationaal icoon en een filantroop.

Disney is bekend om zijn invloed op het gebied van amusement in de twintigste eeuw. Als medeoprichter (samen met zijn broer Roy Oliver Disney) van Walt Disney Productions, werd Disney een van de bekendste filmproducenten ter wereld. Het bedrijf dat hij mede oprichtte, later omgedoopt tot The Walt Disney Company, had in 2017 een omzet van 55 miljard Amerikaanse dollar.

Disney is met name bekend vanwege zijn werk als filmproducent en een populaire presentator, maar ook vanwege zijn vernieuwingen in de filmindustrie, de ontwerpwereld en de pretparkwereld. Hij en zijn werknemers hebben een paar van 's werelds bekendste personages gecreëerd, waaronder Mickey Mouse. Disney was niet alleen de geestelijk vader van deze muis, maar hij …Lees verder op Wikipedia