Strip
Nederlands

50 hondsbrutale streken van Pluto

Walt Disney (auteur)

50 hondsbrutale streken van Pluto

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Titel
50 hondsbrutale streken van Pluto
Auteur
Walt Disney
Taal
Nederlands
Uitgever
Hoofddorp: Sanoma, 2010
55 p. : ill.
ISBN
9789085746973 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit keer vijftig avonturen van Pluto. In dit stripalbum staan vijftig eenpaginagags die eerder op de achterkant van het tijdschrift Donald Duck werden gepubliceerd. Iedere pagina bestaat uit slechts zes tekeningen die in vrolijke, heldere kleuren zijn ingekleurd. Daarnaast is een voorwoord opgenomen vol hoogte- en dieptepunten uit het levensverhaal van deze beroemde eend. Aantrekkelijke strip voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Over Walt Disney

Walter (Walt) Elias Disney (Chicago, 5 december 1901 – Los Angeles, 15 december 1966) was een Amerikaans tekenaar, filmproducent, filmregisseur, scenarioschrijver, stemacteur, animator, zakenman, entertainer, internationaal icoon en een filantroop.

Disney is met name bekend vanwege zijn vernieuwingen in de animatiefilm-industrie. Als medeoprichter (samen met zijn broer Roy Oliver Disney) van Walt Disney Productions, later omgedoopt tot The Walt Disney Company, werd Disney een van de bekendste filmproducenten ter wereld. Disney won op persoonlijke titel 22 Oscars en werd 59 keer genomineerd met een record van vier Oscars in één jaar, en nog drie ere-Oscars (waarvan de eerste voor de creatie van Mickey Mouse in 1932), wat hem tot de persoon maakt die de meeste Oscars ooit heeft gewonnen. Ook won hij 7 Emmy Awards en vele andere prijzen in binnen- en buitenland. Een groot aantal van zijn films is opgenomen in het National Film Registry. The Walt Disney Company had in 201…Lees verder op Wikipedia