Strip
Nederlands

Aladdin en de dievenkoning

Walt Disney (auteur)

Aladdin en de dievenkoning

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar
Titel
Aladdin en de dievenkoning
Auteur
Walt Disney
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Geïllustreerde Pers, 1997
46 p. : ill.
ISBN
90-5428-277-0

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Derde en laatste deel van de zogenaamde Aladdin-trilogie. Deel 1 was ook als bioscoopfilm te zien, deel 2 en dit derde deel moeten het met rechtstreekse weergave op video doen. En dan volgt ook: de filmstrip! De jonge Aladdin staat op het punt te gaan trouwen met zijn Jasmine, maar Aladdins doodgewaande vader duikt ineens op en brengt de jonge bruidegom in een netelige positie. Gelukkig komt alles toch nog goed en met de moraal van het verhaal: je kind is belangrijker dan materiële rijkdom, is ook niets mis. Voor jonge romantici, hoewel het verhaal als film vast veel aantrekkelijker zal zijn. Deze strip is afzonderlijk leesbaar.

Over Walt Disney

Walter (Walt) Elias Disney (Chicago, 5 december 1901 – Los Angeles, 15 december 1966) was een Amerikaans tekenaar, filmproducent, filmregisseur, scenarioschrijver, stemacteur, animator, zakenman, entertainer, internationaal icoon en een filantroop.

Disney is met name bekend vanwege zijn vernieuwingen in de animatiefilm-industrie. Als medeoprichter (samen met zijn broer Roy Oliver Disney) van Walt Disney Productions, later omgedoopt tot The Walt Disney Company, werd Disney een van de bekendste filmproducenten ter wereld. Disney won op persoonlijke titel 22 Oscars en werd 59 keer genomineerd met een record van vier Oscars in één jaar, en nog drie ere-Oscars (waarvan de eerste voor de creatie van Mickey Mouse in 1932), wat hem tot de persoon maakt die de meeste Oscars ooit heeft gewonnen. Ook won hij 7 Emmy Awards en vele andere prijzen in binnen- en buitenland. Een groot aantal van zijn films is opgenomen in het National Film Registry. The Walt Disney Company had in 201…Lees verder op Wikipedia