Boek
Nederlands

Aladdin

Walt Disney (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Bewerking van het bekende sprookje, voorzien van veel tekenfilmillustraties in kleur. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Aladdin
Auteur
Walt Disney
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Aartselaar: Deltas, 2004 | Andere uitgaves
[76] p. : ill.
Aantekening
Vert. uit het Engels
ISBN
90-447-0746-9

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het bekende oosterse sprookje, door Disney op traditionele wijze bewerkt en naverteld. Het grootformaatboek bevat de hardgekleurde figuren uit de tekenfilm, vergezeld van veel tekst. De aanbeveling op de achterzijde vermeldt `voorlezen aan de allerkleinsten en zelf lezen voor oudere kinderen.` Echter het ingewikkelde verhaal vol intriges is geschreven in gezwollen volwassen taal en doorspekt met moeilijke woorden. Geen eenvoudige kost dus. Deze bewerking van Aladdin wordt tegelijk met de tekenfilm op dvd* aangeboden. Misschien dat het boek na het kijken van deze film iets meer tot de verbeelding spreekt en tot lezen aanzet. Vanaf 9 jaar zelf lezen.

Over Walt Disney

Walter (Walt) Elias Disney (Chicago, 5 december 1901 – Los Angeles, 15 december 1966) was een Amerikaans tekenaar, filmproducent, filmregisseur, scenarioschrijver, stemacteur, animator, zakenman, entertainer, internationaal icoon en een filantroop.

Disney is met name bekend vanwege zijn vernieuwingen in de animatiefilm-industrie. Als medeoprichter (samen met zijn broer Roy Oliver Disney) van Walt Disney Productions, later omgedoopt tot The Walt Disney Company, werd Disney een van de bekendste filmproducenten ter wereld. Disney won op persoonlijke titel 22 Oscars en werd 59 keer genomineerd met een record van vier Oscars in één jaar, en nog drie ere-Oscars (waarvan de eerste voor de creatie van Mickey Mouse in 1932), wat hem tot de persoon maakt die de meeste Oscars ooit heeft gewonnen. Ook won hij 7 Emmy Awards en vele andere prijzen in binnen- en buitenland. Een groot aantal van zijn films is opgenomen in het National Film Registry. The Walt Disney Company had in 201…Lees verder op Wikipedia