Strip
Nederlands

Aladdin

Walt Disney (auteur)
Ballonstrip van het verhaal uit 1001 nacht.
Titel
Aladdin
Auteur
Walt Disney
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Geïllustreerde pers, 2004 | Andere uitgaves
52 p. : ill.
ISBN
9789054280453

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De sultan van Agrabah heeft een probleem. Volgens de wet heeft zijn dochter, prinses Jasmine, nog maar drie dagen om te trouwen. En ze heeft alle kandidaten afgewezen, die haar vader selecteerde. Jasmine ontsnapt uit het paleis, maar raakt op een markt in moeilijkheden. De armoedzaaier Aladdin redt haar uit de nood. Kort daarop wordt Aladdin door de paleiswacht gearresteerd. De snode raadsheer Jafar wil de sultan afzetten. Hij spant onze held voor zijn karretje, door hem een lamp te laten halen. Een lamp met magische krachten... Het boek bij de gelijknamige tekenfilm is goed verzorgd. Het verhaal komt wat mager over, maar tekenwerk, inkleuring en lettering zijn prima in orde. Geschikt voor lezers van 9 jaar en ouder.

Over Walt Disney

Walter (Walt) Elias Disney (Chicago, 5 december 1901 – Los Angeles, 15 december 1966) was een Amerikaans tekenaar, filmproducent, filmregisseur, scenarioschrijver, stemacteur, animator, zakenman, entertainer, internationaal icoon en een filantroop.

Disney is met name bekend vanwege zijn vernieuwingen in de animatiefilm-industrie. Als medeoprichter (samen met zijn broer Roy Oliver Disney) van Walt Disney Productions, later omgedoopt tot The Walt Disney Company, werd Disney een van de bekendste filmproducenten ter wereld. Disney won op persoonlijke titel 22 Oscars en werd 59 keer genomineerd met een record van vier Oscars in één jaar, en nog drie ere-Oscars (waarvan de eerste voor de creatie van Mickey Mouse in 1932), wat hem tot de persoon maakt die de meeste Oscars ooit heeft gewonnen. Ook won hij 7 Emmy Awards en vele andere prijzen in binnen- en buitenland. Een groot aantal van zijn films is opgenomen in het National Film Registry. The Walt Disney Company had in 201…Lees verder op Wikipedia