Strip
Nederlands

Atlantis, de verzonken stad

Walt Disney (auteur)
+1
Atlantis, de verzonken stad
×
Atlantis, de verzonken stad Atlantis, de verzonken stad

Atlantis, de verzonken stad

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Titel
Atlantis, de verzonken stad
Auteur
Walt Disney
Taal
Nederlands
Uitgever
Hoofddorp: Sanoma, 2004 | Andere uitgaves
48 p. : ill
Aantekening
Stripverhaal
ISBN
9058559111 9789058559111

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kerstvakantie betekent: weer een Disney-film in de bioscoop. In 2001 was dat het prestigieuze 'Atlantis', niet computergestuurd, maar weer gewoon een tekenfilm, zij het met veel speciale effecten. En dat is nu precies wat deze strip moeilijk te begrijpen maakt: er is gepoogd die speciale effecten een plaats binnen het verhaal te geven, doch zoiets komt in stripvorm echt niet over. De invloed van Jules Verne's 'Naar het middelpunt der aarde' is voelbaar, onmiskenbaar overgoten met de Disney-saus van een argeloze, nobele held en een sluwe schurk. Spannend voor jongens en voor hen die zich (nog) jongens voelen, maar louter als strip niet echt geslaagd.

Over Walt Disney

Walter (Walt) Elias Disney (Chicago, 5 december 1901 – Burbank, 15 december 1966) was een Amerikaans tekenaar, filmproducent, filmregisseur, scenarioschrijver, stemacteur, animator, zakenman, entertainer, internationaal icoon en een filantroop.

Disney is met name bekend vanwege zijn vernieuwingen in de animatiefilm-industrie. Als medeoprichter (samen met zijn broer Roy Oliver Disney) van Walt Disney Productions, later omgedoopt tot The Walt Disney Company, werd Disney een van de bekendste filmproducenten ter wereld. Disney won op persoonlijke titel 22 Oscars en werd 59 keer genomineerd met een record van vier Oscars in één jaar, en nog drie ere-Oscars (waarvan de eerste voor de creatie van Mickey Mouse in 1932), wat hem tot de persoon maakt die de meeste Oscars ooit heeft gewonnen. Ook won hij 7 Emmy Awards en vele andere prijzen in binnen- en buitenland. Een groot aantal van zijn films is opgenomen in het National Film Registry. The Walt Disney Company had in 2017 ee…Lees verder op Wikipedia