Bambi

Walt Disney (auteur)
+1
Bambi
×
Bambi Bambi
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De kleine Bambi heeft een heerlijk leven in het bos totdat de jagers komen. Bewerking van het klassieke verhaal met tekenfilmillustraties in kleur. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Bambi
Auteur
Walt Disney
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Aartselaar: Deltas, 2001 | Andere uitgaves
[60] p. : ill.
ISBN
90-243-7835-4

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 27 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het jonge hertje Bambi groeit op tussen de andere dieren van het bos en leert al snel alle gevaren kennen. Als zijn moeder door de jagers wordt meegenomen, moet hij alleen verder. Als volwassen hert leert hij zijn grote liefde Feline kennen; hij krijgt met haar twee jonge hertjes en volgt zijn vader, de koning van het woud, op. Zeer vereenvoudigde en geromantiseerde bewerking van het bekende Bambi-verhaal (van Felix Salten), dat het vooral van de paginagrote illustraties uit de bekende Disney-verfilming moet hebben. Het verhaal wordt zeer fragmentarisch weergegeven en bevat veel te grote chronologische sprongen, die het voorlezen van de tekst niet eenvoudig maakt. De illustraties zijn flets en doen enigszins gedateerd aan, maar zullen (voor veel volwassenen) een sentimentswaarde hebben. De Disney-video behoort nog steeds tot een van de bestverkochte kindervideo's; helaas is het boek er een slap aftreksel van. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Over Walt Disney

Walter (Walt) Elias Disney (Chicago, 5 december 1901 – Los Angeles, 15 december 1966) was een Amerikaans filmproducent, filmregisseur, scenarioschrijver, stemacteur, animator, zakenman, entertainer, internationaal icoon en een filantroop.

Disney is bekend om zijn invloed op het gebied van amusement in de twintigste eeuw. Als medeoprichter (samen met zijn broer Roy Oliver Disney) van Walt Disney Productions, werd Disney een van de bekendste filmproducenten ter wereld. Het bedrijf dat hij mede oprichtte, later omgedoopt tot The Walt Disney Company, had in 2017 een omzet van 55 miljard Amerikaanse dollar.

Disney is met name bekend vanwege zijn werk als filmproducent en een populaire presentator, maar ook vanwege zijn vernieuwingen in de filmindustrie, de ontwerpwereld en de pretparkwereld. Hij en zijn werknemers hebben een paar van 's werelds bekendste personages gecreëerd, waaronder Mickey Mouse. Disney was niet alleen de geestelijk vader van deze muis, maar hij …Lees verder op Wikipedia