Bambi

Walt Disney (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar
Titel
Bambi
Auteur
Walt Disney
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Bambi
Uitgever
Heemstede: Big Balloon, © 2014 | Andere uitgaves
48 p. : ill.
ISBN
9781151029928 (paperback)
EAN
8711854004145 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 45 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bambi, het kleine hertje, speelt met zijn vriendjes; hij verliest al vroeg zijn moeder en groeit op als een prins om zijn vader op te volgen als leider van de roedel. Er is weinig tekst, maar de illustraties spreken voor zich, Het zijn sfeervolle natuurtekeningen in kleur, waarop veel te zien is. Een voorwoord geeft enige wetenswaardigheden over het ontstaan van de gelijknamige film van Walt Disney. Een mooie ballonstrip waarvan kinderen vanaf ca. 7 jaar (en jongere kinderen met behulp van voorlezen) zullen genieten.

Over Walt Disney

Walter (Walt) Elias Disney (Chicago, 5 december 1901 – Los Angeles, 15 december 1966) was een Amerikaans filmproducent, filmregisseur, scenarioschrijver, stemacteur, animator, zakenman, entertainer, internationaal icoon en een filantroop.

Disney is bekend om zijn invloed op het gebied van amusement in de twintigste eeuw. Als medeoprichter (samen met zijn broer Roy Oliver Disney) van Walt Disney Productions, werd Disney een van de bekendste filmproducenten ter wereld. Het bedrijf dat hij mede oprichtte, later omgedoopt tot The Walt Disney Company, had in 2017 een omzet van 55 miljard Amerikaanse dollar.

Disney is met name bekend vanwege zijn werk als filmproducent en een populaire presentator, maar ook vanwege zijn vernieuwingen in de filmindustrie, de ontwerpwereld en de pretparkwereld. Hij en zijn werknemers hebben een paar van 's werelds bekendste personages gecreëerd, waaronder Mickey Mouse. Disney was niet alleen de geestelijk vader van deze muis, maar hij …Lees verder op Wikipedia