Cars

Walt Disney (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De jonge raceauto bliksem Mc Queen wil per se de grootste wedstrijd van het jaar winnen, maar ontdekt dat hij daarvoor ook moet kunnen samenwerken. Prentenboek met karikaturale tekenfilmtekeningen in wat donkere kleuren. Vanaf ca. 6 jaar; zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Cars
Auteur
Walt Disney
Taal
Nederlands
Uitgever
Aartselaar: Deltas, 2006
[60] p. : ill.
Aantekening
Vert. uit het Engels
ISBN
90-447-1393-0

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 30 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Raceauto Bliksem Mc Queen doet als beginneling mee aan de race om de Piston Cup, de grootste race van het jaar. Hij neemt het op tegen zijn twee grootste rivalen waaronder The King, de onbetwiste winnaar die voor het laatst meedoet. Egoïst Mc Queen denkt de race in zijn eentje te kunnen winnen en jaagt iedereen tegen zich in het harnas tot hij erachter komt dat je door samen te werken en aardig te zijn veel verder kunt komen. De uitgebreide tekst is gedrukt in de paginagrote karikaturale tekenfilmillustraties in vrij donkere warme kleuren waardoor de tekst soms moeilijk te lezen is. Op alle illustraties staan auto's afgebeeld. De vermenselijkte auto's (met ogen) hebben functies als rechter, procureur, sheriff, monteur, chauffeur etc. Verslag van de wedstrijd en alle hectiek eromheen. Zowel korte als lange zinnen, eenvoudig woordgebruik. Vergezocht, druk verhaal met een moraal naar de nieuwe Disney-film*. Verzorgde uitgave. Zelf lezen vanaf ca. 8 à 9 jaar, voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Over Walt Disney

Walter (Walt) Elias Disney (Chicago, 5 december 1901 – Los Angeles, 15 december 1966) was een Amerikaans filmproducent, filmregisseur, scenarioschrijver, stemacteur, animator, zakenman, entertainer, internationaal icoon en een filantroop.

Disney is bekend om zijn invloed op het gebied van amusement in de twintigste eeuw. Als medeoprichter (samen met zijn broer Roy Oliver Disney) van Walt Disney Productions, werd Disney een van de bekendste filmproducenten ter wereld. Het bedrijf dat hij mede oprichtte, later omgedoopt tot The Walt Disney Company, had in 2017 een omzet van 55 miljard Amerikaanse dollar.

Disney is met name bekend vanwege zijn werk als filmproducent en een populaire presentator, maar ook vanwege zijn vernieuwingen in de filmindustrie, de ontwerpwereld en de pretparkwereld. Hij en zijn werknemers hebben een paar van 's werelds bekendste personages gecreëerd, waaronder Mickey Mouse. Disney was niet alleen de geestelijk vader van deze muis, maar hij …Lees verder op Wikipedia