Boek
Nederlands

De kleine zeemeermin

Walt Disney (auteur), Michael Teitelbaum (bewerker), Sue DiCicco (illustrator)
+1
De kleine zeemeermin
×
De kleine zeemeermin De kleine zeemeermin
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Ballonstrip over het zeemeerminnetje Arie͏̈l, uitgegeven naar aanleiding van het verschijnen van de gelijknamige tekenfilm naar het sprookje van Andersen. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
De kleine zeemeermin
Auteur
Walt Disney
Bewerker
Michael Teitelbaum
Illustrator
Sue DiCicco
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2008 | Andere uitgaves
[24] p. : ill.
ISBN
9789047602064

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De kleine zeemeermin Ariel wil graag in de mensenwereld leven. Ze wordt daar verliefd op prins Eric en om gelukkig te kunnen worden, sluit ze tegen de wil van haar vader, koning Triton, een verbond met de onderwaterheks Ursula. De heks is echter niet te vertrouwen. Ze steelt Ariels prachtige stem en probeert omgetoverd tot een mooie jonge vrouw, de prins van Ariel af te pakken. Deel uit de serie 'Gouden Boekjes'*, stevige handzame gekartonneerde boekjes met een gouden rugje, voor het eerst uitgekomen in 1953, geliefd, veel gelezen en veel verzameld. Dit deel is een Disneybewerking van de al in 1989 verschenen animatiefilm. Prentvertelling van een sprookje met illustraties in de sfeer die kinderen zullen herkennen uit de Disneyfilm, met op elke pagina een flink stuk tekst met een rijke woordenschat. Daardoor is de doelgroep iets ouder dan doorgaans het geval is met de Gouden Boekjes. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Over Walt Disney

Walter (Walt) Elias Disney (Chicago, 5 december 1901 – Los Angeles, 15 december 1966) was een Amerikaans tekenaar, filmproducent, filmregisseur, scenarioschrijver, stemacteur, animator, zakenman, entertainer, internationaal icoon en een filantroop.

Disney is met name bekend vanwege zijn vernieuwingen in de animatiefilm-industrie. Als medeoprichter (samen met zijn broer Roy Oliver Disney) van Walt Disney Productions, later omgedoopt tot The Walt Disney Company, werd Disney een van de bekendste filmproducenten ter wereld. Disney won op persoonlijke titel 22 Oscars en werd 59 keer genomineerd met een record van vier Oscars in één jaar, en nog drie ere-Oscars (waarvan de eerste voor de creatie van Mickey Mouse in 1932), wat hem tot de persoon maakt die de meeste Oscars ooit heeft gewonnen. Ook won hij 7 Emmy Awards en vele andere prijzen in binnen- en buitenland. Een groot aantal van zijn films is opgenomen in het National Film Registry. The Walt Disney Company had in 201…Lees verder op Wikipedia

Suggesties