Strip
Nederlands

De kleine zeemeermin

Walt Disney (auteur)
+1
De kleine zeemeermin
×
De kleine zeemeermin De kleine zeemeermin

De kleine zeemeermin

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar
Ballonstrip over het zeemeerminnetje Arie͏̈l, uitgegeven naar aanleiding van het verschijnen van de gelijknamige tekenfilm naar het sprookje van Andersen. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
De kleine zeemeermin
Auteur
Walt Disney
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Geïllustreerde Pers, 1994 | Andere uitgaves
48 p. : ill.
ISBN
90-542-8424-2

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Stripverhaalversie van de gelijknamige Disneytekenfilm naar het beroemde sprookje van H.C. Andersen, over een zeemeermin die op een mensenprins verliefd wordt. Het verhaal van de tekenfilm wordt goed gevolgd, maar is sterk ingekort, waardoor veel van de sfeer van de film verloren gaat. De tekst, uitsluitend dialoog, is in ballonnen in de fel ingekleurde illustraties geplaatst, waarbij hier en daar geprobeerd wordt ook de liedjes weer te geven. De illustraties lijken erg op die uit de film, maar missen de sfeer en de beweeglijkheid. Voor hen die de film kennen, is dit boek een leuke opfrisser, anderen zal vooral veel van de grapjes ontgaan. Desalniettemin een leuke strip voor kinderen vanaf een jaar of acht.

Over Walt Disney

Walter (Walt) Elias Disney (Chicago, 5 december 1901 – Los Angeles, 15 december 1966) was een Amerikaans tekenaar, filmproducent, filmregisseur, scenarioschrijver, stemacteur, animator, zakenman, entertainer, internationaal icoon en een filantroop.

Disney is met name bekend vanwege zijn vernieuwingen in de animatiefilm-industrie. Als medeoprichter (samen met zijn broer Roy Oliver Disney) van Walt Disney Productions, later omgedoopt tot The Walt Disney Company, werd Disney een van de bekendste filmproducenten ter wereld. Disney won op persoonlijke titel 22 Oscars en werd 59 keer genomineerd met een record van vier Oscars in één jaar, en nog drie ere-Oscars (waarvan de eerste voor de creatie van Mickey Mouse in 1932), wat hem tot de persoon maakt die de meeste Oscars ooit heeft gewonnen. Ook won hij 7 Emmy Awards en vele andere prijzen in binnen- en buitenland. Een groot aantal van zijn films is opgenomen in het National Film Registry. The Walt Disney Company had in 201…Lees verder op Wikipedia